Pluseriştii olteni care vor să ocupe un post de secretar de stat în Guvernul Cîţu au trimis CV-uri către ministerele pe care le vizează, potrivit preşedintelui USR Olt, Fănel Bădici.

Bădici a declarat, luni, la emisiunea „Reporter 24” că acest concurs de CV-uri este organizat fără implicarea liderilor de filiale. Totodată, useriştii intenţionează să depolitizeze funcţiile de directori ale instituţiilor deconcentrate din judeţ. Viitorii şefi ai acestor instituţii trebuie să promoveze un concurs.

„Colegii mei au trimis CV-uri pentru diverse funcţii din ministere. A fost o chestie independentă. Este dreptul fiecărui membru USR să trimită un CV, dacă se consideră calificat într-un anumit domeniu. Noi chiar am insistat în alianţă să facem concursuri şi asta se va întâmpla cât mai curând posibil, poate la vară, în cât mai multe instituţii. Deconcentratele trebuie depolitizate. Acest lucru este foarte important pentru că, altfel, managerii respectivi nu vor putea face niciodată performanţă. Respectivul este pus de un factor politic, iar criteriile de numire nu sunt nicidecum profesionale”, a declarat Bădici.

În schimb, funcţiile de prefect şi subprefect vor redeveni politice, iar cei care le ocupă vor putea fi membri de partid. La Olt, USR vizează o funcţia de prefect sau una de subprefect, iar cel care ar ocupa această poziţie este chiar şeful filialei judeţene.

Discuţia finală pe acest subiect ar urma să fie făcută luni, la nivelul alianţei de guvernare.

„În mod sigur, USR Olt va pune prefect sau subprefect. Va fi o negociere la Bucureşti, am înţeles, lunea viitoare. (…) Aici nu va mai fi cu CV-uri, este o numire politică. Va fi o discuţie la nivel local, dar numirea trebuie să fie avizată de Bucureşti”, a conchis Fănel Bădici.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCHECK-IN. WhatsApp schimbă politica de confidențialitate
Articolul următorMiron Mitrea: Război în PNL, neîncredere în USRPLUS!