Un expert contabil se va ocupa cu debirocratizarea sistemului public din România, a anunțat joi ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR).

„Secretarul de stat care se va ocupa de debirocratizare în România este Valentina Saygo. Valentina este o adevărată luptătoare pentru micul antreprenor. Ministerul economiei nu a avut niciodată ca scop să facă debirocratizare. De acum o va avea și va avea oameni extrem de dedicați acestui scop”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

„Valentina Saygo a acceptat această misiune grea. Să te lupți cu obiceiurile împământenite precum dosarul cu șină, limbajul de lemn sau miile de hârtii inutile necesită nu doar curaj, ci și foarte multă expertiză. Sunt convins că Valentina le are pe ambele. Valentina, bine ai venit în echipă!”, a adăugat el.

„Am cunoscut-o pe Valentina odată cu luptele pentru TVA split din parlament, după care am păstrat legătura pentru mai multe subiecte ce țineau de comisia pentru buget-finanțe-bănci. Este expert contabil și cunoaște bine și hățișul legislativ. Cunoaște problemele reale ale întreprinderilor și, mai ales, susține același gen de soluții pe care îl susțin și eu: debirocratizare, simplificare și deschidere către concurență. De multe ori statul ne pune bețe în roate atunci când încercăm să întreprindem sau să inovăm. De aceea Ministerul economiei își va propune activ să facă un lucru pe care nu l-a făcut niciodată până acum: debirocratizare”, a mai scris Claudiu Năsui.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Novak: ”Toți sportivii remarcabili vor fi sprijiniți și promovați”
Articolul următorAnca Dragu a discutat cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Andrew Noble, despre colaborarea româno-britanică post Brexit