USR Constanța și USR Mangalia au început campania „Uniți salvăm Pădurea Comorova“, prin care sunt strânge semnături pentru trecerea Pădurii Comorova din proprietatea privată a municipiului Mangalia, în cea publică și, ulterior, în domeniul silvic, anunță reprezrntanții partidului.

Formularul și documentele necesare începerii acțiunii de strângere de semnături au fost eliberate, iar, duminică, 10 aprilie, membrii USR au început acțiunea în teren prin care cetățenii din Mangalia au posibilitatea de a semna pentru salvarea Pădurii Comorova. Numărul de semnături necesar este echivalent cu 5% din registrul electoral al Mangaliei. Mai precis este nevoie 1.651 de oameni pentru a salva singura pădure de pe litoralul românesc. În fiecare week-end, reprezentanţii USR vor fi prezenţi pe teren pentru a strânge semnături de la cetăţeni.

Din Pădurea Comorova mai există doar 395 de hectare în proprietatea municipiului Mangalia, suprafață aflată în pericol de dispariție tocmai din cauza statutului juridic pe care îl are în prezent – fapt ce a permis acțiunile abuzive de împroprietărire a mai multor dezvoltatori imobiliari și, implicit, defrișările masive din anii trecuți.

“Un proiect anunțat de Primăria Mangalia prevede că o suprafață de 201 de hectare din pădure – proprietate privată – vor fi transformate în parc prin accesarea de fonduri europene. Pe lângă o serie de neclarități în documente și modul în care sunt prezentate suprafețele, avem toate motivele să privim cu mare suspiciune intenția primarului Radu Cristian, care până acum a dat dovadă doar de incompetență, mărturie fiind singurele mari proiecte din cele două mandate ale sale: Parcul Evergreen și Aleea Teilor, ambele pierdute și plătite din bugetul orașului, transmite USR.

Strângerea de semnături din campania „Uniți salvăm Pădurea Comorova“ reprezintă și un prilej de conștientizare a importanței pe care pădurea o are pentru județul Constanța, atât din perspectiva protejării mediului înconjurător, cât și din punct de vedere istoric.

Inițial, după împădurirea făcută de Regele Carol I, pădurea avea 855 de hectare cu arbori. Din ei au tăiat, cu sânge rece, comuniștii (între 1967 și 1968), pesediștii, pedeliștii, peneliștii și toate găștile lor de combinatori. Nu se vor opri până când Legea nu le va mai permite acest lucru, până când cetățenii din Mangalia nu vor spune „STOP! Comorova e a noastră!“, menționează reprezentanții USR.

Imagine

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentEmmanuel Macron şi Marine Le Pen s-au clasat pe primele două locuri ale primului tur al prezidenţialelor în Franța
Articolul următorCosette Chichirău: „Pentru toate femeile din PNL: știu că sunteți acolo și că meritați să conduceți”