Deputații USR Cristina Prună și Claudiu Năsui au depus, joi, două proiecte de lege care sprijină populația și industria românească: „Propunerile vin în contextul eșecului schemei de plafonare realizată de guvern șii a crizei energetice la nivel european, a exploziei prețurilor la bunuri și servicii”

Primul proiect de lege conține un set de soluții pentru reducerea facturilor la energie și gaze, printre care reducerea TVA-ul la energie și gaze de la 19% la 5%, eliminarea accizei, certificatelor verzi și contribuției de cogenerare din factură și vouchere pentru fiecare gospodărie.

Al doilea proiect vizează reducerea treptată a impozitării muncii, până la zero taxe.

USR a reluat în noul proiect legislativ propunerile din octombrie 2021 de reducere a TVA-ului, eliminarea accizei, certificatelor verzi și contribuției de cogenerare din facturile la energie și gaze, măsuri luate și de alte state europene, precum Germania sau Spania.

În același timp, proiectul prevede ca toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor de utilități. Pentru industrie, USR propune un sprijin pentru toate companiile, respectiv, reducerea taxelor de plată către stat în cuantumul a 50% din creșterea facturilor la energie și gaz, raportată la luna ianuarie 2022.

„Un eșec cât o țară, asta reprezintă schema de plafonare/compensare a prețurilor. Pentru că această schemă a dus la creșterea artificială a prețurilor pe piața de energie, a omorât concurența și a dat o pagubă statului român de 40 de miliarde de lei, bani pe care nu i-a văzut nimeni niciodată. Acum, după ce au creat haos pe piața de energie, au decis să modifice schema de plafonare prin reducerea ajutoarelor. Industria românească este lăsată să își închidă porțile, iar românii vor suporta costurile prin creșterea galopantă a prețurilor și pierderi de locuri de muncă. Sunt necesare măsuri rapide, iar prin acest proiect venim cu soluțiile care să ajute toți românii, toate întreprinderile românești și să stimuleze eficiența,” declară deputata USR Cristina Prună.

Al doilea proiect extinde deducerea personală pentru o sumă echivalentă cu salariul minim, atât pentru impozitul pe venit cât și pentru contribuțiile obligatorii.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLiderul USR: „Visul de aur al PNL, PSD și UDMR este o justiție pusă cu botul pe labe, care să răspundă la comanda politicienilor”
Articolul următorAVERTISMENT de la Banca Mondială. CRIZA care bate la ușă. Ce se întâmpla cu economia în 2023