Deputatul USR Iulian Bulai, lider de grup ALDE în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a sesizat Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei cu privire la proasta organizare a alegerilor comasate din 9 iunie și la suspiciunile de fraudă din mai multe secții de votare.

„Statul de drept și democrația solidă înseamnă proceduri clare și procese electorale desfășurate impecabil, nu experimente, nu improvizații. Așa-zisa organizare a acestor alegeri nu avea cum să iasă bine, în lipsa digitalizării și a unei logistici adecvate. Zeci de mii de reprezentați și observatori din secțiile de votare au fost nevoiți să facă un efort peste puteri. A fost un proces care a excedat capacitatea umană. Și vedem acum sutele de contestații, pe probe evidente de fraudă, care nu sunt luate în calcul, de un aparat care lucrează antidemocratic”, declară deputatul USR Iulin Bulai.

USR a solicitat, în mod repetat, admiterea renumărării voturilor în secțiile cu suspiciuni grave de fraudă și înscrisuri greșite în procesele-verbale.

La puținele secții unde a fost acceptată renumărarea, rezultatul renumărării confirmă acuzațiile USR că PSD și PNL vor să fure voturile românilor. La Sector 2, din renumărarea a doar două secții au rezultat 294 de voturi în plus pentru candidatul Dreapta Unită. La Sector 1, s-a renumărat într-o singură secție și au rezultat 187 de voturi în favoarea candidatei Dreapta Unită, în condițiile în care au fost depuse 80 de solicitări de renumărare.

Apărăm votul românilor până la capăt. Nu vom accepta ca PSD și PNL să arunce România în bezna democrației.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLovitură devastatoare pentru primărița rezist! S-a încheiat numărătoarea voturilor, Clotilde Armand se află cu sute de voturi în urma lui George Tuță
Articolul următorBEC a respins reclamația primăriței rezist de la Sectorul 1