Liderul USR, Dan Barna, a anunțat pe pagina de Facebook că partidul său nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură. “România nu are nevoie de circul PSD”.

“Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel. Argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că țara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta. La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3.

Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorități? Am scăpat de Covid, duduie economia și e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu”.

Dan Barna subliniază că mai e foarte puțin până la deschiderea oficială a școlilor. “Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului școlar în condiții de pandemie? Numărul cazurilor de Covid-19 nu dă nici el semne de scădere semnificativă. Crede PSD că negocierile pentru un nou guvern vor speria virusul care va privi cu interes hârjoana?”

“Se pierd foarte multe locuri de muncă din cauza pandemiei. Oare PSD crede că într-o țară cu guvern interimar încrederea companiilor va crește brusc? Speră că fără guvern vor veni brusc investitori care să aducă bani în economia noastră, entuziasmați de perspectiva instabilității? Crede vreun strateg PSD că vor scădea în ziua moțiunii costurile de finanțare ale statului? Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că dl Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet?”

Politicianul a anunțat că luni va fi prezent în parlament pentru a spune public “aceste adevăruri și de la tribună”, dar USR nu va participa la votul unei moțiunii “care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitații la congresul proaspăt încheiat”.

Articolul precedentNegulescu aruncă BOMBA: Cum a încercat Blejnar să scape de condamnare | Portocală: ”Mi-au propus 500.000 euro” – VEZI LIVE
Articolul următorȘeful AEP estimează o prezență la alegerile locale de 50%