Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, marţi, două proiecte al căror scop este eliminarea birocraţiei din mediul de afaceri.

Primul proiect vizează debirocratizarea contabilităţii microîntreprinderilor prin declaraţiile intermediare solicitate de ANAF, (Pl-x nr. 598/2020).

”Cu toate că legea nu o cere, ANAF solicită aceste raportări intermediare până şi de la microîntreprinderi, deşi utilitatea lor este aproape zero şi nu sunt decât un chin pentru contribuabil”, a transmis, marţi, USR.

Al doilea proiect adoptat vizează debirocratizarea în ceea ce priveşte plata impozitului pe imobilele cu destinaţie mixtă, şi rezidenţială, şi ne-rezidenţială, (Pl-x 600/2020).

”În prezent, este un calvar costisitor, oamenii sunt nevoiţi să depună un raport de expertiză ca să afle cât au de plătit. Proiectul simplifică calculul impozitului şi elimină suprabirocraţia cu care se confruntă contribuabilii. Concret, clădirile încadrate ca fiind „clădiri cu destinaţie mixtă” nu vor mai avea nevoie de întocmirea unui raport de evaluare la fiecare 5 ani”, a mai transmis USR.

”Sunt proiecte care ajută mediul privat, nu au impact bugetar. Prin ele înlesnim activitatea economică, se produce mai multă valoare în mediul privat şi se îmbogăţeşte în felul ăsta, şi durabil, şi bugetul de stat. Mai sunt încă trei proiecte, din şapte, de adoptat din pachetul de transparentizare şi debirocratizare. Continuăm procesul de debirocratizare de care România are mare nevoie, ţara noastră se poate face bine”, transmite deputatul USR Claudiu Năsui, iniţiatorul proiectelor de lege.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDeputatul Ionuţ Moşteanu deschide listele USR-PLUS în Argeș
Articolul următorRaed Arafat, APEL către populație pentru respectarea regulilor de protecție