USR a transmis, marţi, după ce Curtea Constituţională a amânat pentru 30 septembrie un verdict cu privire la impozitarea pensiilor speciale, că, cel puţin încă două luni, ”privilegiaţii sistemului vor continua să încaseze sume uriaşe nemeritate” . Reprezentanţii formaţiunii consideră că este ”o sfidare grosolană a tuturor pensionarilor” care nu încasează astfel de pensii, informează news.ro.

”Decizia Curţii Constituţionale de a amâna pentru data de 30 septembrie un verdict cu privire la impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.000 de lei înseamnă că, cel puţin încă două luni de acum înainte, privilegiaţii sistemului vor continua să încaseze sume uriaşe nemeritate. Chiar şi de 60-70.000 de lei pe lună! Înseamnă şi că din bugetul statului vor mai dispărea circa 1,5 miliarde lei, bani care s-ar fi putut duce foarte bine înspre domenii care au atâta nevoie acum, în plină pandemie. Înseamnă, în mod evident, şi o sfidare grosolană a tuturor pensionarilor care nu au avut atâta noroc, după o viaţă de muncă, să se regăsească în vreo categorie pe care politicienii să vrea să şi-o ţină aproape. Înseamnă, la fel de evident, şi o sfidare a contribuabililor cinstiţi care îşi plătesc lună de lună taxele şi impozitele şi văd cum primesc în schimb demagogie, promisiuni populiste, servicii de slabă calitate şi ridicări din umeri”, a transmis, marţi USR, citată de news.ro.

Reprezentanţii formaţiunii afirmă că, ”pentru Valer Dorneanu, Mona Pivniceru şi ceilalţi judecători CCR chemaţi să judece soarta propriilor pensii – 7 din cei 9 magistraţi CCR sunt beneficiari de pensii speciale -, două luni şi jumătate de amânare probabil că nu înseamnă prea mult”.

”Pentru restul românilor, sătui să vadă cum unii sunt mai egali decât alţii, contează. Cu atât mai mult cu cât înverşunarea dovedită în apărarea pensiilor speciale se suprapune cu criza economică provocată de pandemie şi cu discuţia despre majorarea pensiilor «clasice»”, a mai transmis USR.

Curtea Constituţională a amânat pentru 30 septembrie discuţia privind obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de Avocatul Poporului şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%.

Articolul precedentUSR acuză PSD și PNL că au votat împreună ”pentru ca rectorii să-şi poată păstra funcţiile pe viaţă”
Articolul următorGuvernul decide astăzi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile