Reprezentanţii USR au transmis că decizia de miercuri a Curţii Constituţionale de a admite sesizarea Guvernului privind legea care înfiinţează un „DNA al pădurilor” este una tristă şi care generează îngrijorare faţă de soarta pădurilor din România. „USR va continua să lupte, în Parlament, pentru «DNA-ul pădurilor» şi pentru păduri. Celelalte partide ce fac?”, conchid reprezentanţii formaţiunii într-o postare pe Facebook.

„Decizia Curţii Constituţionale de astăzi, de a admite sesizarea Guvernului Orban pe legea de înfiinţare a „DNA-ului pădurilor”, este una tristă şi de natură a provoca îngrijorare faţă de soarta pădurilor din România. Aşteptăm să fie publicată în Monitorul Oficial motivarea deciziei de astăzi a CCR, astfel încât proiectul de lege să se întoarcă în Parlament pentru a fi făcute corecţiile necesare şi a fi readoptat”, arată USR într-o postare făcută miercuri pe pagina de Facebook a partidului. 
 
Sursa citată mai spune că vechea clasă politică nu se poate preface la nesfârşit că nu vede dispariţia prin tăieri ilegale a pădurilor din România care este de peste 20 milioane metri cubi de lemne.
 
„«DNA-ul pădurilor» trebuie să fie înfiinţat pentru a salva pădurile României! Vechea clasă politică nu se poate preface la nesfârşit că nu vede faptul că, anual, dispar ilegal din pădurile României peste 20 de milioane de metri cubi de lemne. Ştim că tot acest volum de masă lemnoasă înseamnă în conturi sute de milioane de euro, poate chiar un miliard de euro, în fiecare an, dar situaţia a devenit atât de gravă încât nu mai poate fi tolerată, iar politicienii au obligaţia de a lăsa deoparte calculele electorale şi interesele clientelei de partid pentru a pune mai presus interesul României şi al românilor. USR va continua să lupte, în Parlament, pentru «DNA-ul pădurilor» şi pentru păduri. Celelalte partide ce fac?”, conchide sursa menţionată.
 
Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului la Legea iniţiată de USR şi adoptată de Parlament care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM sau „DNA al pădurilor”. Astfel, actul normativ este neconstituţional şi urmează să se reîntoarcă în Legislativ pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentNicușor Dan taie din ”voucherele” Gabrielei Firea: ”Acele proiecte care sunt ilegale vor înceta”
Articolul următor“Legile Puterii” va fi moderată de către Alexandra Păcuraru. Prima ediție, luni, 5 octombrie