Reprezentanţii USR au transmis, referitor la Legea care prevede înfiinţarea DNA al pădurilor sesizată de Guvern la CCR, că în cazul în care premierul Ludovic Orban dorea un text de lege mai bun, aveam la dispoziţie circa 100 de parlamentari liberali care putea modifica proiectului, însă nu au făcut-o. Partidul condus de Dan Barna susţine că PNL nu este un partener cinstit de discuţie, iar scuzele invocate de şeful Executivului demonstrează că protejează mafia tăierilor ilegale de păduri, informează news.ro.

„USR a fost şi va rămâne un partener cinstit de discuţie, din păcate nu putem spune acelaşi lucru despre PNL. Încercarea de blocare la CCR a proiectului de înfiinţare a DNA-ului Pădurilor şi scuzele birocratice pe care le invocă premierul Ludovic Orban pentru a proteja mafia tăierilor ilegale demonstrează acest lucru. La CCR nu se modifică legi, ci se blochează. Dacă voia un text de lege mai bun, premierul Ludovic Orban avea cam 100 de parlamentari PNL care puteau să facă modificări la proiect, dar nu au făcut-o”, au scris reprezentanţii USR vineri pe pagina de Facebook a formaţiunii, citați de news.ro.
 
Sursa citată a adăugat că USR luptă să apere pădurile din ţara noastră şi dacă PNL nu se va alătura în aceste demersuri, atunci va pierde încrederea românilor.
 
„USR luptă cu toate forţele să apere pădurile României, iar dacă PNL nu se alătură acestei lupte va pierde încrederea oamenilor. Cu toţi arborii plantaţi de premier în copilarie, astăzi din România se taie ilegal 20 de milioane de metri cubi de lemn şi DNA-ul Pădurilor este una din soluţiile pentru a rezolva această problemă”, mai arată postarea.
 
Premierul Ludovic Orban susţine că legea care prevede funcţionarea unui „DNA al pădurilor” este „o nebunie” şi că intrarea în vigoare a actului normativ i-ar scăpa de dosare pentru o lungă perioadă pe cei care au fost prinşi şi care sunt anchetaţi în prezent pentru infracţiuni silvice. 
 
„Nu este un proiect serios, este o nebunie vă spun: legea asta, dacă intră în vigoare, nu numai că nu va duce la creşterea eficienţei luptei împotriva infracţiunilor silvice, ci îi va scăpa de pedeapsă cel puţin pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice, au fost prinşi, li s-au instrumentat dosare de către procurori”, a afirmat prim-ministrul.
 
Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).
 
Senatorul USR Allen Coliban a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care înfiinţează DNA al pădurilor. Acesta spune că este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL, care s-a abţinut la votul în Camera Deputaţilor, a votat proiectul de lege la Senat, iar acum atacă actul normativ la CCR.
Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă a anunțat calendarul oficial al perioadei electorale pentru locale
Articolul următor100% TU DECIZI! Răzvan Cuc, ministrul campion la rupt contracte. Scandalul TAROM și dosarul DNA