Grindeanu și Câciu au fost complici la țeapa luată de mii de români cu biletele Blue Air, iar autoritățile statului trebuie să facă lumină în acest caz, susține Cătălin Drulă, președintele USR.

„Blue Air a trimis în decembrie 2021, imediat după, notificare domnului Grindeanu și domnului Câciu, spunând: „noi nu ne putem plăti rata, să o plătiți în locul nostru, ca garant”.Ministerul Finanțelor (domnul Câciu) a plătit toate ratele lunare până astăzi, când vorbim, și le va plăti în continuare încă 54 de luni în locul Blue Air. S-au plătit în 2022 peste 50 de milioane de lei de Ministerul Finanțelor. A achitat ratele, fiind garant, ăsta este rolul garantului într-un contract de garantare, în locul Blue Air”, a explicat Cătălin Drulă.

Șeful USR mai spune că statul trebuia să „execute garanțiile” Blue Air.

„Ce nu s-a întâmplat: în momentul în care a făcut prima plată domnul Câciu, din câte știu eu, în ianuarie 2022, deci în prima lună a acestui an, imediat trebuiau executate garanțiile, ipoteci sau garanții, același lucru, făcute în numele statului de Blue Air. Curtea de Conturi este în prezent în control la Ministerul Finanțelor, să vadă cum s-a ajuns ca statul să fie prejudiciat prin faptul că, fiind chemat ca garant, nu a executat garanțiile pe care, la rândul său, le are, pentru că asta efectiv este un prejudiciu”, a adăugat Drulă.

Șeful partidului de opoziție susține că ministrul de Finanțe și ministrul Transporturilor sunt vinovați pentru situația creată.

„La domnul Câciu, presupun că este servilism de partid, deci l-a servit pe domnul Grindeanu fiind din același partid, din PSD: dom’le, nu executa, că altfel ajung eu proprietar la Blue Air și trebuie să muncesc. La domnul Grindeanu, acolo mi-e mult mai clar, foarte clar: a vrut doar să pună la adăpost, să nu aibă Blue Air în brațe, să nu se ocupe dumnealui”, a precizat Drulă.

Autoritățile statului trebuie să facă lumină în acest caz, este concluzia liderului USR.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSalariul minim european, aprobat de UE. Pe ce loc este România la bani
Articolul următorCoaliția stabilește luni dacă prelungește schema de compensare la carburanți – SURSE