USR afirmă, vineri, că angajaţii din minerit şi energie vor pierde de la 1 septembrie, când se va aplica noua lege PSD-PNL a pensiilor, 1.700 de lei în medie şi cere PSD şi PNL să nu mai tergiverseze dezbaterea pe proiectul depus de USR în urmă cu circa trei săptămâni, astfel încât acesta să fie adoptat de urgenţă şi să fie corectată nedreptatea uriaşă făcută celor care au beneficiat de grupe de muncă de-a lungul vieţii.

Potrivit USR, angajaţii din minerit şi energie vor pierde de la 1 septembrie, când se va aplica noua lege PSD-PNL a pensiilor, 1.700 de lei în medie.

”Alături de aceştia, vor fi afectaţi şi alţi români care au muncit în condiţii deosebite sau speciale şi cărora le-au fost tăiate beneficiile corespunzătoare mediului greu în care au lucrat”, subliniază formaţiunea. ”Cerem PSD şi PNL să nu mai tergiverseze dezbaterea pe proiectul depus de USR în urmă cu circa trei săptămâni, astfel încât acesta să fie adoptat de urgenţă şi să fie corectată nedreptatea uriaşă făcută celor care au beneficiat de grupe de muncă de-a lungul vieţii”, solicită cei de la USR.

„Am făcut calculul pentru judeţul Gorj şi, de la 1 septembrie 2024, după recalcularea pe noua lege a pensiilor, minerii şi energeticienii vor pierde la pensie, în medie, 1.700 de lei. De aceea, de când au votat această lege criminală pentru Gorj, şi domnul Weber de la PSD şi domnul Iordache de la PNL tac pe acest subiect. În România pensiilor speciale, să iei bani de la cei care cu adevărat au lucrat în condiţii speciale şi să-i dai celor care nu au muncit în condiţii grele, dar care primesc pensii speciale, este o nedreptate uriaşă, pe care eu nu o pot accepta”, declară deputatul USR de Gorj Radu Miruţă.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClaudiu Năsui: ”V-ați întrebat vreodată de ce UDMR, un partid oficial etnic, primește mii de voturi din localități unde nu există nicio persoană de etnie maghiară?”
Articolul următorBALOTAJ – Localitățile unde se reia votarea. Decizie AEP