O româncă stabilită de 21 de ani în Franța a fost numită la conducerea Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO). Este vorba de Gabriela Dan Unterseh, absolventă a Facultății de Geologie din București, a unui masterat și a unui doctorat în Franța. Ea a fost susținută de Alianța USR-PLUS. Noua șefă ACROPO a lucrat în ultimii 14 ani pentru Fugro, una din cele mai mari companii din lume specializată în achiziția de geo-date.
„Este o onoare pentru mine faptul că, la propunerea Alianței USR-PLUS, în data de 8 martie, am fost numită în funcția de Președintă a Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră-ACROPO. Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată și sunt mândră că, încă din anul 2016, m-am implicat activ în USR, punând bazele filialei USR Diaspora și crezând cu toată tăria, așa cum cred și acum, în valorile partidului și în puterea echipei noastre de a reconstrui România și de a participa, cu tot ce ne stă în putință, la conturarea unui viitor în care normalitatea, valorile europene, decența și corectitudinea sunt cele care ne vor defini. Având o experiența de peste 14 ani în proiecte offshore, la una dintre cele mai mari companii de investigații marine din lume, Fugro, acolo unde am ocupat diverse posturi și roluri implicându-mă în proiecte internaționale de infrastructură submarină, vin acum la ACROPO cu o mare putere de muncă, de luptă, cu dedicare și o motivație pentru o Românie curată, o Românie a meritocrației. După 21 de ani petrecuți în Franța, mă întorc ACASĂ, pentru a contribui cu experiența mea la Revoluția Bunei Guvernări”, a declarat Gabriela Dan Unterseh.
Rolul atribuit Gabrielei Dan Unterseh este unul deosebit de important, în condițiile în care ACROPO are atribuția de a iniția și aviza proiecte de acte normative în domeniul său de competență și de a emite reglementări proprii și comune cu alte autorități competente, potrivit legii. În trecut, marile companii petroliere au criticat legislația offshore care prevedea avantaje mai mari pentru statul român de pe urma exploatării gazelor din Marea Neagră.
Sursa: Realitatea Din USR