USR PLUS anunță miercuri într-un comunicat de presă că respinge ”ferm” retragerea dosarului Roșia Montană de la UNESCO. ”Nu vom accepta să fie repetate greșelile Guvernului PSD din vara anului 2018 și respingem categoric manipulările grosiere aruncate, din nou, în spațiul public. O eventuală retragere a dosarului Roșia Montană ar fi în dezavantajul statului român și al cetățenilor români”, arată USR PLUS în comunicatul citat.

Reacția vine după ce mai multe ONG-uri au protestat față de o eventuală astfel de decizie. Coaliţia guvernamentală discută în aceste zile despre modul în care va fi gestionat dosarul de înscriere a sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Guvernul a anunțat miercuri anunță într-un comunicat că informațiile lansate în spațiul public de Greenpeace referitoare la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană și la implicarea premierului în acest demers ”sunt false”. ”Premierul Florin Cîțu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect și nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană. Prin urmare, declarațiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană sunt false. Menționăm că tema a fost discutată strict la nivelul Coaliției. În acest context, Guvernul României face apel la respectarea acurateței informațiilor”, se arată în comunicatul Guvernului.

Sursa: Realitatea Din USR