Uniunea Europeană se confruntă, în prezent, cu o provocare a cărei rezolvare stă în solidaritate, acelaşi principiu pe care s-a fondat, arată USR, într-un mesaj de Ziua Europei.

“În urmă cu 70 de ani, odată cu înfiinţarea Uniunii Europene, a început şi cea mai lungă perioadă de pace. Astăzi, UE se confruntă cu o provocare a cărei rezolvare stă în solidaritate. Acelaşi principiu pe care s-a fondat. Criza provocată de coronavirus a adus toate ţările membre la aceeaşi masă pentru a găsi soluţii, iar România ocupă un loc fruntaş în privinţa ajutoarelor financiare alocate. O parte din ajutor se vede deja în echipamentele medicale folosite de medicii noştri, ori aparatura la care sunt conectaţi pacienţii aflaţi în spitale. Asta înseamnă solidaritate”, precizează Uniunea Salvaţi România, în mesajul postat pe Facebook.

Potrivit USR, şi impactul economic care se va resimţi în lunile următoare va fi atenuat tot datorită UE, relaxările fiscale şi banii alocaţi României pentru sectorul economic fiind “însemnate”.

“Rămâne de văzut câtă înţelepciune va avea Guvernul în a primi şi gestiona ajutorul în folosul oamenilor. Din 2007, de când România a devenit membră a Uniunii Europene, beneficiile se văd în fiecare colţ de ţară. Fie că ne uităm la agricultură, educaţie, mediu. Putea fi şi mai bine, pentru că ţara noastră a atras doar o treime din banii europeni puşi la dispoziţie. Solidaritatea are la bază şi încredere, un lucru care lipseşte autorităţilor noastre. Însă, astăzi, când sărbătorim Ziua Europei la distanţă unii de alţii, ne exprimăm speranţa că aceste vremuri vor fi o şansă pentru autorităţi de a învăţa să clădească la încrederea oamenilor în naţiunea noastră. Modelul îl au deja – cel european. La mulţi ani, Europa!”, transmite USR. 

Articolul precedentA fost finalizat raportul privind organizarea şi desfășurarea alegerilor prezidențiale din anul 2019
Articolul următorDan Barna: UE trece printr-o perioadă dificilă, îi sunt testate viteza de reacţie, solidaritatea