Dan Barna, co-președinte USR PLUS, a anunțat că va propune coaliției de guvernare ca domiciliul să fie eliminat de pe carțile de identitate, o soluție adoptată de mai multe state europene.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliţie şi-l vom propune colegilor noştri este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a declarat Dan Barna, marți.

Miza eliminării domiciliului este una electorală, conform explicațiilor lui Dan Barna: „Ar permite o participare la vot mult mai flexibilă și firească. Poate să aibă și un efect electoral, urmează să vedem în reglementare. Primăria are domiciliul cetățenilor, asta nu dispare”.

În România, vor putea fi solocitate, din a doua parte a anului, cărţi de identitate electronice. Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, cartea de identitate se va emite în sistem informatizat, va fi de tip cartelă, tipărită pe o singură faţă, cu dimensiunile (lungimea – 105 mm; lăţimea – 74 mm și grosimea – 0,7 mm).

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentEducație sexuală în școli? Orban: ”Este greu să luăm o decizie unitară la nivelul coaliției”
Articolul următorCulisele statului paralel | Bolnavii de cancer din România, condamnați de sistem – 140 de oameni, lăsați să moară în fiecare zi. 10 ani de criză de citostatice