Un membru USR Galaţi a depus, luni, o plângere penală pentru distrugere, după ce la intrarea în sediul filialei judeţene a partidului, unde este şi cabinetul parlamentar al deputatului USR Bogdan Rodeanu. În această dimineață, la ușa sediului USR Galați au fost găsiţi sacoșe şi cutii cu gunoi menajer şi deşeuri reciclabile, iar sigla filialei locale USR a fost vandalizată.

Preşedintele USR Galaţi, deputatul Bogdan Rodeanu a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care spune incidentul este legat de protestul din noaptea trecută împotriva noilor măsuri anti-COVID.

“Proteste spontane anti-mască. Proteste împotriva restricţiilor care nu au alt scop decât să ne ajute să stabilizăm pandemia. Să ne protejăm familiile, prietenii, colegii, concetăţenii. Nu sunt măsuri confortabile. Dar sunt vitale pentru a ne reveni. Pentru a reporni economia. Pentru a ne redobândi confortul social de acum un an ?i jumătate. Pentru a reveni la normal. Cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, îmi asum ferm faptul ca orice urmă de civism este atenuată de manifestări ca manele în noapte în faţa bolnavilor şi cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean, claxoane în noapte sau deşeuri menajere aruncate sfidător pe spaţiul public. Nu mai vorbesc de vandalizări ale sediului unui partid politic. Da, e vorba de USR Galaţi… Tot noaptea trecută, sediul USR a fost vandalizat ‘simbolic’: ani de-a rândul, am curăţat gunoiul lăsat de alte partide. Se pare că vechile obiceiuri dispar greu. Aşteptăm momentul în care nu vom mai fi nevoiţi să facem curat nici în politică, nici pe stradă. Aşteptăm şi rezultatele anchetei din urma sesizării făcute către Poliţia Galaţi: dacă legea este cu greu respectată de anumite persoane, consecinţele vor fi la fel de grele’, a scris Rodeanu pe pagina sa de socializare.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentEXCLUSIV Raed Arafat, despre momentul în care am putea reveni la normal: Orizontul pe care îl vedem este către vară, toamnă
Articolul următorMinistrul Justiției, Stelian Ion, sesizează Comisia de la Veneţia pe desfiinţarea SIIJ