Viceprim-ministrul Dan Barna l-a primit, vineri, pe şeful interimar al Reprezentanţei Comisiei Europene din România, Istvan Jakab, cu care a discutat despre criza de sănătate publică şi măsurile necesare pentru revenirea economiei, anunță news.ro.

Guvernul a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că vicepremierul Dan Barna a avut o întrevedere cu şeful interimar al Reprezentanţei Comisiei Europene din România, Istvan Jakab.

”Criza de sănătate prin care trecem a dovedit cât de importantă este unitatea de acţiune şi solidaritatea europeană. Lucrul ăsta se poate vedea în aspecte practice ca accesul rapid la vaccin sau pachete financiare post-criză pe care Uniunea Europeană le va pune la dispoziţia statelor membre şi pe care în prezent le discutăm la nivel naţional şi la Comisia Europeană. Am discutat astăzi cu Istvan Jakab, şeful interimar al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi am insistat asupra faptului că prioritatea noastră este procesul de relansare economică post-criză şi, de aceea, eforturile noastre în acest moment se îndreaptă către finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a anunţat Dan Barna.

Vicepremierul a precizat că vor fi prioritizate proiectele din PNRR care să genereze reforme reale.

”Vom prioritiza acele proiecte care pot să înceapă imediat şi vom prelua în PNRR şi unele proiecte care sunt finanţate din bugetul naţional, cu condiţia să fie proiecte mature care să genereze reforme reale, nu strategii pe hârtie. Intenţionăm astfel să ne asigurăm că vom livra rapid şi, în acelaşi timp, că reuşim să degrevăm şi bugetul de o presiune suplimentară. Avem obiectivul de a ne păstra în limitele de deficit, dar şi preocuparea pentru investiţii care să redreseze şi să relanseze economia”, a mai adăugat vicepremierul.

La rândul său, Istvan Jakab a transmis întreaga disponibilitate pentru colaborare cu Guvernul României.

“L-am asigurat pe viceprim-ministrul Dan Barna că, din partea Reprezentanţei Comisiei Europene, există toată deschiderea pentru întărirea colaborării cu Guvernul României, astfel încât românii să poată beneficia de toate avantajele ce decurg din calitatea de cetăţeni ai Uniunii Europene”, a declarat Istvan Jakab.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentGuvernul acordă bilete de tratament balnear pentru pensionari şi în 2021
Articolul următorMinistrul Economiei, Claudiu Năsui, vine cu vești bune: ”Numărul plăţilor va creşte imediat ce avem noul buget”