Acuzații lansate de Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la adresa fostului guvern condus de Ludovic Orban. Într-un răspuns la o postare a fostului ministru PNL Violeta Alexandru, Voiculescu afirmă că datele privind evoluția pandemiei ar fi fost manipulate, în perioada premergătoare alegerilor, pentru a ascunde amploarea fenomenului. Voiculescu i-a răspuns astfel fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, care a criticat declarații recente de genul “nu am încredere în cifre”   

“Draga Violeta, avem nevoie sa construim incredere si vom reusi doar daca spunem mereu adevarul”, a scris Voiculescu.
 
“Felul “inovativ” in care a fost calculata incidenta inainte de alegeri mi-a ridicat cateva semne de intrebare:
1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa;
2) din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile.
 
Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere si mai mult decat atat.
 
Imagine
Pana sa vorbim despre cum comunicam, ceea ce comunicam ar trebui sa fie cat mai aproape de adevar. Conteaza, mai ales in situatii de genul asta. Altfel de furam singuri caciula mintindu-ne frumos.
Banuiesc ca nu stiai despre “inovatiile” de mai sus. Asta poate iti lamureste de ce am spus zilele trecute ca “cifrele sunt altele”, a precizat ministru Sănătății.
 
În postarea care a provocat reacția virulentă, Violeta Alexandru scrisese că: “Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul.”
 
Imagine

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMIERCURI, ora 18: Cum a arătat mandatul de premier al lui Theodor Stolojan. O analiză marca Culisele Statului Paralel
Articolul următorKlaus Iohannis îi răspunde lui Vlad Voiculescu: N-a “măsluit” nimeni cifrele infectărilor