Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că va prezenta în această săptămână situaţia reală în România a tratării marilor arşi, susţinând că este mult mai rea decât în 2016, pentru că sunt mai puţine paturi pentru tratarea acestor pacienţi şi sunt investiţii prost făcute sau amânate.

“În această săptămână voi prezenta situaţia reală din România a tratării marilor arşi. Nu cred că o ştiţi, situaţia reală. Situaţia reală e mai rea decât cea din 2016. Sunt mai puţine paturi, au fost paturi desfiinţate, au fost investiţii făcute prost, investiţii amânate la nesfârşit”, a afirmat Voiculescu, la Parlament.

El a susţinut că sunt cel puţin 4 centre de arşi care aveau finanţare prin Banca Mondială încă din 2015, dar miniştrii PSD “au tăiat panglici”, după care nu s-au mai alocat bani şi nu s-au luat autorizaţii.

“Situaţia e mai rea decât în 2016 şi voi prezenta problema. Sunt 4 ani în care lucrurile nu au fost îmbunătăţite. Nu m-aş uita în ultimul an în care am avut o pandemie şi m-aş uita, în special, la 3 ani înainte în care au existat bani, a existat un program prin Banca Mondială în care se puteau face investiţii în Centre pentru arşi. Miniştrii PSD au tăiat panglici la Timişoara, la Iaşi şi vă rog să verificaţi dacă acele centre au autorizaţie. S-au tăiat panglici, după care nu s-au mai alocat bani şi nici nu s-au mai luat autorizaţii. Centrele de arşi din România nu au autorizaţie”, a mai susţinut ministrul Sănătăţii.

El a precizat că, în prezent, există “un pic peste 20 de locuri în toată ţara pentru marii arşi”.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDacian Cioloș despre moțiunea PSD: ”E propusă doar pentru a se afla în treabă”
Articolul următorVlad Voiculescu în Parlament: ”Autorii directi ai dezastrului din sanatate sunt PSD si mafia pesedista”