Preşedintele PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu a anunţat că în Voluntari au fost oprite abuziv candidaturile Alianţei USR-PLUS pentru alegerilor locale. El a precizat că au fost invalidate multe liste de susţinători, astfel încât numărul de semnături să fie mai mic decât cel minim care să permită depunerea candidaturilor.

Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari, Ilfov nu a permis depunerea, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către Alianţă, mai spune fostul ministru al Sănătăţii în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş, potrivit news.ro.

„Ce mai face famiglia Firea-Pandele: În Voluntari, fieful lui Pandele, ne opresc abuziv candidaturile. Avem în echipa USR-PLUS Voluntari urbanişti, economişti, ingineri software, experţi contabili, profesionişti în domeniile lor de care celor din actuala administraţie le este foarte frică, pentru că ştiu că odată intraţi în consiliul local vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de zeci de ani. Chiar în ziua publicării scandalului fabricii de semnături de la Sectorul 5, Biroul Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari, Ilfov a votat opinia aberantă că scrisul persoanei care a semnat declaraţia din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie acelaşi cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor. Semnăturile noastre au fost strânse „pe bune”, în stradă, de voluntari care au vorbit cu fiecare om în parte. Sunt semnături a căror autenticitate este confirmată prin datele personale pe care fiecare voluntar şi le-a trecut în declaraţia de la sfârşitul fiecărei liste. Unii oameni au vrut să îşi scrie datele cu mâna lor, altora ne-a fost mai uşor să îi lase pe voluntarii noştri să le completeze şi ei doar au semnat. În nicio altă localitate nu s-a pus această problemă şi semnăturile de susţinere ,strânse în aceleaşi condiţii, au fost validate fără probleme”, a scris Vlad Voiculescu marţi pe Facebook.

Articolul precedentRegulile pentru deschiderea școlilor în 14 septembrie, publicate de Ministerul Sănătății
Articolul următorVlad Voiculescu: Plângerea formulată de către Alianţa USR PLUS împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, va fi soluţionată de DNA