Liderul PLUS Bucuresti, Vlad Voiculescu, lanseaza un atac dur la adresa PNL si a lui Ludovic Orban, atragand atentia ca liberalii nu si-au onorat inca promisiunea de a-l sustine pentru functia de viceprimar al Capitalei. „Nu pentru asta m-am retras si v-am cerut sa sustineti cu votul vostru Alianta Dreptei”, subliniaza Voiculescu, referindu-se la retragerea candidaturii sale la Primaria Bucuresti in favoarea lui Nicusor Dan.

Voiculescu acuza Guvernul PNL ca a modificat „abuziv” condul administrativ, astfel incat numirea viceprimarilor sa fie ingreunata. Apoi, el afirma ca PNL are interese in sustinerea actualilor manageri de spitale, multi dintre ei fiind politruci ai PSD. „Eu, unul, nu voi asista pasiv la mizeria asta. Nu pentru genul asta de politica v-am cerut increderea”, avertizeaza Voiculescu.

Mesajul integral al lui Vlad Voiculescu:

Stiu ca din punct de vedere politic ar fi mai intelept sa tac dar nu pentru politica de acel fel am decis sa renunt la proiectele mele si sa candidez. V-am promis ca voi fi viceprimar: nu sunt inca si mi se pare de datoria mea sa va explic de ce am pierdut deja 2 (doua) luni fara sa pot demara vreun proiect.

Da, saptamana aceasta se fac 2 (doua) luni de la alegerile istorice din Bucuresti care au scapat capitala de Firea si intregul grup infractional organizat cocotat la varful administratiei capitalei.

Tot saptamana asta se implinesc 2 (doua) luni de cand votul bucurestenilor nu e respectat: Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu avut nici macar o sedinta iar viceprimarii generali nu au fost alesi de Consiliu si nu au preluat – asa cum v-am promis voua, celor care ne-ati votat – responsabilitati care sa le permita sa duca la indeplinire promisiunile facute bucurestenilor.

Explicatia pentru toate acestea este de gasit nu in codul administrativ, ci intr-o modificare a Codului Administrativ de acum o luna. La o luna dupa lege, guvernul PNL a modificat in mod (1) abuziv, (2) electoral interesat, (3) prostesc si iresponsabil una dintre legile fundamentale ale functionarii statului: Codul Administrativ.

Pe rand, cu argumente:

(1) ABUZIV -> pentru ca modificarea unei legi fundamentale a fost facuta peste noapte, fara niciun fel de consultare, prin ordonanta de urgenta; regulile jocului au fost schimbate in timpul jocului, mai precis dupa ce anumite consilii deja isi alesesera viceprimarii.

(2) ELECTORAL interesat -> pentru ca nu e un secret ca PNL actioneaza doar electoral, ca isi doreste toata puterea si ca incearca sa amane pana dupa alegerile din 6 Decembrie orice negociere.

(3) IRESPONSABIL -> pentru ca blocheaza respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianta USR PLUS in Bucuresti), nu rezolva problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane – viceprimari, comisii, etc. – trebuie in continuare facute fizic, ceea ce in conditiile date va fi dificil) si perpetueaza starea de fapt din perioada Firea PSD.

In spitalele din Bucuresti – care, teoretic, erau in responsabilitatea mea – asta se traduce prin perpetuarea grobianismului, a cumetriilor, a hotiei, a incompetentei, a amenintarilor fata de avertizorii de integritate si a celor care asteptau schimbarea.

Firea, cand vorbea de spitale, folosea doua sintagme: “am cerut necesarul” si “am alocat fonduri”. Cand mai auziti un politician spunand asta, intrebati-l daca ar face la fel cu banii lui. Daca si-ar construi o casa si ar avea un muncitor hot, nepriceput si nesimtit… ce ar face? I-ar cere necesarul si i-ar aloca fonduri?
Chiar saptamana trecuta, domnul premier Orban a fost in vizita la spitalele din Bucuresti. In campanie electorala, bineinteles. Probabil a “cerut necesarul”. Probabil urmeaza sa “aloce fonduri”. Tot pentru ca este campanie electorala.

Din fotografiile oficiale din timpul „vizitelor de lucru” vedem ca una dintre intalnirile importante a fost cu domnul Remus Mihalcea, managerul spitalului Colentina si locul 1 pe lista PSD Arges pentru Camera Deputatilor.

Pentru mine, imaginea asta e mai mult decat pot duce: nu pentru perpetuarea sistemului mult indragit de partidele vechi (care au metode eficiente de convingere de-a trage in poze pe oricine au nevoie) am candidat. Nu pentru asta m-am retras si v-am cerut sa sustineti cu votul vostru Alianta Dreptei.

Domnul Mihalcea, recunoscut pentru achizitii fara licitatie, fara publicare, pentru eficienta in a investi banii spitalului in propria sectie neautorizata inca dar si pentru pastrarea pana de curand in depozit a unui echipament de testare RT-PCR donat din bani privati in primavara… va afla zilele astea ca i se vor “aloca fonduri”.

Iar eu, unul, nu voi asista pasiv la mizeria asta. Nu pentru genul asta de politica v-am cerut increderea. Si nu pentru genul asta de politica va rog din nou sa mergeti la vot in 6 decembrie si sa dati Aliantei USRPLUS o voce cat mai puternica si in Parlament.

Lupta continua.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentBNR critică PSD pentru implicarea ABUZIVĂ a instituției în spoturile sale electorale
Articolul următor100% TU DECIZI! Florian Bodog, ministrul cu doctorat fraudat