Directorul general adjunct al Direcției Antifraudă Târgu-Jiu, numit de PNL, s-a folosit de bazele de date ale instituției pentru a aduna, ilegal și abuziv, informații despre politicieni, jurnaliști și oameni de afaceri din județul Gorj. Printre țintele directorului Gabriel Florentin Ninu se numără și deputatul USR Radu Miruță, după cum rezultă chiar din raportul Corpului de Control al ministrului Finanțelor. Solicităm conducerii PNL să spună pe ce criterii au susținut un astfel de personaj la conducerea ANAF, iar ministrul Marcel Boloș să explice câte astfel de cazuri au mai fost descoperite de Corpul de control, ce măsuri s-au luat și de ce folosește PNL instituțiile statului pentru a căuta informații pe care să le folosească, cel mai probabil, pentru șantaj politic.

Raportul Corpului de control al ministrului Finanțelor arată că, la solicitarea verbală a directorului general adjunct Gabriel Florentin Ninu, au fost interogate bazele de date aflate la dispoziția Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu pentru a scoate informații despre mai multe persoane, printre care deputatul USR Radu Miruță. Informațiile, care vizau atât calitatea de persoană fizică a „țintelor”, cât și eventualele PFA-uri deținute sau societățile la care acestea sunt asociate, au fost furnizate pe email directorului general adjunct Ninu și „nu au fost valorificate ulterior în cadrul unor acțiuni de control”, după cum rezultă din raportul de control.

Absența declanșării ulterioare a unor acțiuni de control se explică și prin faptul că, spre deosebire de politicienii PSD-PNL, deputatul USR Radu Miruță are toate veniturile declarate în mod transparent și nici nu a intrat în politică pentru a se îmbogăți. Averea făcută înainte de ocuparea unei funcții publice se datorează unui doctorat făcut pe bune, unor lucrări premiate internațional și muncii cinstite, fără pile și relații de partid sau de rudenie, fără contracte cu statul.

„Primesc demult semnale «că mă caută», dar acum a venit și confirmarea oficială: directorul general adjunct de la Antifraudă a accesat ilegal și abuziv baze de date ale instituției pe care o conducea pentru a căuta despre mine informații cu care «cineva» probabil să mă șantajeze politic. Fără a fi fost vreun indiciu de risc sau vreo acțiune de control. Să ajungi să folosești instituții ale statului în astfel de scopuri este cel puțin îngrijorător. Azi, sunt eu, s-au lămurit că nu mă pot agăța, mâine poate fi altcineva, poimâine pot inventa povești dacă fapte nu există”, declară deputatul USR Radu Miruță.

Gabriel Florentin Ninu, care a fost și șef al Direcției Regionale Antifraudă Târgu-Jiu, a fost numit la ANAF, nu a ajuns acolo în urma vreunui concurs. Inițial, a fost numit prin pixul premierului, apoi prin cel al președitelui ANAF.

USR solicită conducerii PNL să spună pe ce criterii a fost susținut un astfel de personaj în funcții de conducere din ANAF. Ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, să clarifice public câte cazuri similare celui de la Gorj au fost descoperite de Corpul de control și ce măsuri au fost luate în instituția din subordinea sa. Totodată, solicităm ministrului Marcel Boloș să explice de ce folosește PNL instituțiile statului în acțiuni de intimidare a reprezentanților Opoziției, a jurnaliștilor și a oamenilor de afaceri.

Nu ne lăsăm intimidați de schemele securiste ale PSD-PNL. Democrația cu epoleți a lui Iohannis își arată, de la zi la zi, fața hâdă, dar nu ne vom opri, vom sancționa în continuare abuzurile PSD-PNL și vom lupta pentru ca Ciolacu, Ciucă și Iohannis să nu fure viitorul românilor!

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentNicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, față în față după scandalul uriaș din Coaliție! Ședință decisivă pentru funcțiile-cheie
Articolul următorLucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă