George Scripcaru are datoria să demonstreze că este primarul tuturor braşovenilor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la sediul USR, Allen Coliban, care a pierdut, duminică, alegerile în faţa contracandidatului său susţinut de Alianţa PNL-PSD.

“Cred că este datoria învingătorului – într-un context în care a existat foarte multă radicalizare şi divizare – să dovedească că este primarul tuturor şi să readucă legăturile între oameni, astfel încât să fim o comunitate unită. În campania aceasta au fost foarte multe minciuni, care trebuie vindecate. (…) Al doilea lucru ar fi să ne asigurăm că banii pe care îi aducem se cheltuie în folosul braşovenilor şi produc rezultate. Avem (…) bugete cu care Braşovul nu a fost obişnuit – am dublat, în trei ani, bugetul oraşului – acestea trebuie continuate cu foarte multă responsabilitate, cu foarte multă atenţie”, a declarat Allen Coliban.

Întrebat ce îşi reproşează, actualul edil al Braşovului a replicat: “Faptul că nu am reuşit să conving suficienţi braşoveni”.

“A fost o luptă lungă, despre care cred că putem spune că a fost dreaptă – nu avem motive să nu spunem acest lucru – o luptă al cărei rezultat nu este cel pe care ni l-am dorit şi pentru care sunt direct responsabil. Îmi pare rău, în primul rând în faţa colegilor, precum şi a tuturor celor care ne-au susţinut. Pe de altă parte, avem peste 10.000 de voturi în plus faţă de 2020, este capitalul de la care pornim în următorii 4 ani. Vom continua în numele tuturor braşovenilor care ne-au susţinut şi, cred că, acum este cu atât mai important un apel la implicare (…) Mă bucur că braşovenii au regăsit apetitul pentru vot, este un semn îmbucurător pentru democraţie, că avem o reprezentativitate mai largă în urma acestui vot sper să se păstreze acest interes pentru politică şi, totodată, să fie baza pe care vom construi în următorii 4 ani. Avem foarte multe de făcut, fie în cele trei luni rămase la cârma executivului, fie, după aceea, într-o opoziţie făcută aşa cum v-am obişnuit, alături de cetăţeni”, a afirmat edilul USR.

Totodată, el a menţionat că, din punct de vedere al administraţiei, a învăţat foarte multe în acest prim mandat de primar.

“Din punct de vedere al administraţiei am învăţat foarte multe şi cred că nu există om care să susţină, la primul mandat, că le ştia pe toate. Cred că e o lecţie utilă, căreia i-am făcut faţă cu brio, nu mă refer la mine ca persoană, ci la echipă. (…) Din perspectivă politică a fost un risc asumat, acela de a duce mai departe lucrurile împotriva unei majorităţi formate din PNL şi PSD. Dacă ne uităm la votul dat de braşoveni, acest lucru a fost înţeles de foarte mulţi braşoveni. (…) Probabil că erau foarte multe momente în care ne puteam face viaţa mai uşoară, dar nu totdeauna uşor este şi bine”, a spus Allen Coliban.

Conform acestuia, USR va avea, în noul Consiliu Local Braşov 11 sau 12 consilieri.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCătălin Drulă și-a anunțat demisia de la șefia USR, după rezultatele dezamăgitoare de la alegeri
Articolul următorDominic Fritz: “O să îmi asum o candidatură pentru preşedinţia USR la următorul congres”