Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat, miercuri, că, dacă evoluţia incidenţei infectării cu COVID-19 se menţine în următoarele 48 de ore, va convoca Comitetul pentru Situaţii de urgenţă pentru a relaxa unele măsuri restrictive, printre care redeschiderea parţială a cinematografelor şi restaurantelor.

”Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96/la o mie de locuitori.

Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3/la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”

– redeschiderea activităților “la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a transmis prefectul Traian Berbeceanu, miercuri, potrivit realitatea.net

Și Florin Cîțu a vorbit despre noi relaxări, miercuri.

„Bucureștiul de exemplu, a trecut sub 3 la mie. Asta înseamnă că măsurile luate în ultima perioadă, inclusiv a sărbătorilor au dat rezultate, iar Bucureștiul a trecut sub 3 la mie. Dacă se păstrează, înseamnă că putem redeschide restaurantele”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, la Palatul Victoria. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMesaje de felicitare de la lideri mondiali pentru Joe Biden şi Kamala Harris
Articolul următorIulian Bulai: „Noi, USR-PLUS, ne dorim o reformă, inclusiv legislativă, a TVR”