USR a depus cerere, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, pentru ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să fie chemat în Parlament pentru a clarifica situația primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Majoritatea PSD-PNL a respins solicitarea USR.

„Rafila își dovedește, din nou, cinismul și ticăloșia care au caracterizat întregul mandat de ministru excursionist de lux. După ce a făcut praf Planul Național de Combatere a Cancerului inițiat de un medic oncolog, a încercat, în mod înfiorător, să lovească în copiii care suferă de cancer și să le interzică accesul în singurul spital oncologic pentru copii din România, construit de la zero de o fundație care a adunat bani de la peste 350.000 de donatori. Rafila ar trebui arestat, nu doar demis, pentru că a împiedicat cu pretexte birocratice salvarea a sute de copii cu cancer!”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

USR l-a convocat pe Alexandru Rafila la „Ora Guvernului din data de 22 aprilie, dar PSD și PNL – partide care i-au împovărat pe români și cu taxa pe boală – fac în continuare tot ce pot pentru a acoperi incompetența și rezultatele catastrofale ale actualului ministru al Sănătății.

De la preluarea mandatului de ministru, Rafila nu a făcut decât să-și bată joc de sistemul de sănătate și să blocheze orice inițiativă care ar fi putut ajuta. A făcut praf Planul Național de Cancer în mai multe etape, de a ajuns inclusiv un coleg de-al său din PSD, medic oncolog, să-l acuze de „crimă cu premeditare”. A ratat normele la legea USR „Stop Nosocomiale”, astfel că, în continuare, spitalele românești colcăie de bacterii și peste 1.000 de oameni mor cu zile din cauza infecțiilor intra-spitalicești. Rafila ține reuniuni la Palatul Victoria despre accesul la servicii în mediul rural, dar normele la alta lege USR, „Asistența Medicală Mobilă – Caravana cu Medici”, sunt doar parțial realizate și încă sub semnul ambiguități.

Nu în ultimul rând, Alexandru Rafila și-a bătut joc de 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale, bani pe care trebuie acum să-i împrumutăm, dacă mai vrem să construim ceva.

 
Articolul precedentEurobarometru: A crescut masiv numărul românilor care vor să se prezinte la vot, în comparație cu 2019
Articolul următorSondaj CURS: ce șanse mai au “reziștii” la Primăria Sectorului 1