Preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă, le-a cerut guvernanţilor, inclusiv şefului statului, “să oprească jaful din bani publici” şi să ia măsurile necesare pentru a stopa scumpirile.

“Premierul din umbră Marcel Ciolacu mimează grija faţă de problemele oamenilor, dar de când PSD este la guvernare s-a scumpit pâinea cu 25%, s-a scumpit laptele cu 30%, zahărul cu 60%, iar ratele la credite aproape s-au dublat. Şi care este răspunsul domnului Ciolacu? Taxe mai mari, frână pe economie, ameninţări împotriva antreprenorilor care produc bani pe care îi cheltuieşte domnul Ciolacu împreună cu camarila dumnealui”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Parlament, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, “după ce au băgat mâna în buzunarul oamenilor cu scumpirile, cu această taxă nevăzută numită inflaţie, acum bagă mâna după taxe şi impozite mai mari – pe chirie, pe PFA-uri, pe companii”, pentru “a alimenta pensiile speciale şi ca să aibă bani de împărţit clientelei politice”.

“Vă aduc aminte că România plăteşte 12 miliarde de lei anual doar pentru pensii speciale, sume care ar putea merge către drumuri, către spitale, către şcoli. Acestea sunt de fapt priorităţile Guvernului Ciolacu – Iohannis: hrănirea clientelei de partid, a sinecurilor, a contractelor, a furtului din bani publici. România poate să depăşească criza scumpirilor create de această guvernare dacă oprim risipa din bani publici, dacă eliminăm pensiile speciale, dacă eliminăm fabricile de sinecuri, dacă oprim crearea de posturi pentru clientela de partid la stat, dacă oprim jaful din bani publici – pe care le cer public lui Ciolacu şi Iohannis să îl oprească. Le cer public să înceteze această mare împărţeală şi să ia măsurile corecte pentru a opri scumpirile. Nu există prioritate mai mare pentru România, în momentul de faţă, decât oprirea scumpirilor, stoparea inflaţiei”, a subliniat preşedintele USR.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDeputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei: Am demarat procedurile de demitere a lui Gabriel Ţuţu, acesta fiind “pus în funcţie de ministrul Energiei, Virgil Popescu”
Articolul următorClubul Presei. Demers fără precedent în România, sprijinit de Trustul Realitatea. Susținem libertatea cuvântului!