Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că bilanţul de până acum al guvernării coaliţiei “este unul dezastruos”, iar românii au avut parte de cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, de dublarea preţurilor la mâncare, de dublarea ratelor la bănci, iar bugetul de stat are o gaură a cărei dimensiune “creşte cu câte 10 miliarde de lei pe lună”.

“Am văzut primul act dintr-un film prost, cel al acestei rotative sau rocade, cum i-au spus domnii Ciolacu şi Ciucă, în care nu mai ştiu cum să fugă de guvernare, cum să împartă ciolanul, în timp ce România o duce din ce în ce mai rău. Bilanţul primei părţi a acestei guvernări păstorite de preşedintele Iohannis, acestei guvernări în jurul PSD este unul dezastruos – cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, dublarea preţurilor la mâncare, dublarea ratelor la bănci, o gaură bugetară a cărei dimensiune creşte cu câte 10 miliarde de lei pe lună”, a spus Drulă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că venirea previzibilă a lui Marcel Ciolacu ca premier “nu este nicio schimbare, ci este de fapt o continuare şi o cădere a măştilor”.

“PSD-ului i se dă de către preşedintele Iohannis al patrulea premier în timpul mandatelor şi guvernarea României ajunge şi formal pe mâinile celor care au dus ţara şi economia în gard. În acest context, l-am auzit pe fostul premier Ciucă folosind cuvântul stabilitate. Cuvântul pe care îl caută domnul Ciucă este stagnare, tot vrea să spună stagnare, dar îi iese stabilitate. România stagnează, dă chiar înapoi, oamenii trăiesc din ce în ce mai prost, îşi pierd din puterea de cumpărare din cauza acestei inflaţii stimulate de acest Guvern, tranşa a doua din PNRR nu a fost încă trasă, era prevăzută acum şase luni, reformele nu se întâmplă. Singurul lucru care rămâne la fel este pensia specială de 18.000 de lei a lui Nicolae Ciucă, care este la fel ca în prima zi în care a preluat mandatul, şi astăzi e neatinsă şi are în domnul Marcel Ciolacu un susţinător deplin al pensiilor speciale care sunt în plată”, a menţionat Drulă.

Acesta a afirmat că reprezentanţii USR se vor duce marţi la Palatul Cotroceni la consultări, deşi ştiu că e “doar o şaradă cu final anunţat”.

“Vom respecta formalismul acestei proceduri din respect pentru Constituţia României, ştim că e doar o şaradă cu final anunţat acest proces de consultare. Vom duce mâine mesajul românilor la Cotroceni, în acele 15 minute vom fi purtătorii de mesaj ai românilor, ceea ce aţi vrea dumneavoastră, dragi români, să îi spuneţi preşedintelui îi vom spune noi. Îi vom spune verde în faţă că a trădat România”, a mai spus Drulă.

Sursa: Realitatea din AUR

Articolul precedentClubuldepresa.ro, semnal de alarmă: Nu desființați protecția sursei!
Articolul următorDrulă: „Președintele ne-a transmis că îl va numi pe Marcel Ciolacu și că nu consideră că o promisiune făcută electoralului înainte de alegeri trebuie neapărat respectată”