Coaliția de la putere este preocupată doar de sinecuri, iar efectele dezastruoase ale guvernării PSD – PNL se văd foarte clar, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, marți, la un post TV.

Întrebat dacă actuala coaliție nu este cumva rezultatul acțiunilor USR, având în vedere că astăzi se împlinește un an de la momentul în care partidul se retrăgea de la guvernare, Cătălin Drulă a afirmat: „Nu, este rezultatul acțiunilor lui Klaus Iohannis, a fost visul său să aducă PSD la guvernare și să scoată USR afară din coaliție, iar consecințele se văd foarte clar astăzi. Avem o coaliție care e preocupată doar de binele de partid, de sinecuri, iar românii trăiesc mai prost ca acum 12 luni. În niciun caz nu pot accepta această retorică, că PNL și PSD, două partide care au cerut voturi și care au spus cu 70% vor avea o coaliție a stabilității, să îi scuzăm acum, ce să facem, îi împinge USR la rele?”.

„Efectele dezastruoase ale guvernării PSD – PNL se văd foarte clar, prețuri, energie, crize, vedem în fiecare zi. Eu sunt foarte convins că românii văd ce se întâmplă și că există un decont pentru cum guvernează Ciolacu, Ciucă, Iohannis, și că ziua acelui decont se apropie”, susține Cătălin Drulă.

„O coaliție de guvernare, oricare ar fi ea, în oricare țară normală, se bazează pe un respect între parteneri – cât timp funcționează. Da, dacă vrei să o rupi, te apuci să îl dai pe unu afară de la ceilalți, să îi legi șireturile celuilalt, nu vedeți acum că nu se apucă domnul Ciucă să dea afară de la PSD sau de la UDMR. Nici măcar văd că n-au curajul să își voteze moțiunile, deși se hârjonesc un pic, așa, de dragul păstrării procentelor”, a mai spus el.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDrulă, după respingerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei: PNL se dovedeşte pe zi ce trece că este anexa din fundul curţii PSD
Articolul următorVicepreşedintele USR, Dan Barna: Cătălin Drulă ar fi un premier mult mai bun pentru România