Liderul PNL, Nicolae Ciucă, îl susţine pe premierul Marcel Ciolacu să crească taxele şi impozitele şi să distrugă mediul de afaceri din România, afirmă vineri preşedintele USR, Cătălin Drulă.

“Unde sunteţi, domnule Nicolae Ciucă? Unde sunteţi în aceste zile dumneavoastră, beneficiar de pensie specială de 18.000 de lei pe lună? Sunteţi apărătorul mediului de afaceri? Sunteţi partenerul celor care muncesc zi de zi şi cărora acum le creşteţi taxele şi îi băgaţi în faliment sau îi trimiteţi să plece din ţară sau să îşi mute afacerile cum ştiu mai bine, ca să mai poată să supravieţuiască? Ieşiţi din bârlog, domnule Nicolae Ciucă, cel care aţi declarat în decembrie 2022 că acest buget pe 2023 este unul corect şi realist. Este realist să ai un deficit de 110 miliarde de lei, atât cât prognozează Finanţele, faţă de 68 de miliarde cât a fost pus în legea bugetului de stat? Asumaţi-vă! Aveţi onoarea să vă cereţi scuze şi să tăiaţi acest jaf şi această risipă a statului, fără să băgaţi mâna în buzunarul românilor. Asta ar face un partid liberal. Din păcate, la PE-NE-LE a rămas doar numele!”, a arătat Cătălin Drulă într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, “este inadmisibil că ministrul PNL de Finanţe să nu găsească alte soluţii pentru a controla gaura bugetară în afară de creşterea taxelor şi impozitelor. În opinia liderului USR, oprirea risipei din banii publici este soluţia corectă”.

“Este In-cre-di-bil unde s-a ajuns cu acest PE-NE-LE, ca să îl parafrazez pe preşedintele Klaus Iohannis, care folosea aceeaşi frază, doar cu PSD în loc de PNL. PNL a ajuns partidul care atacă mediul privat, care atacă business-ul românesc, care creşte taxe, care măreşte impozite pentru a hrăni o clientelă grasă de partid. Iată că Klaus Iohannis şi PNL i-au adus pe cei de la PSD la putere, i-au dat guvernarea lui Marcel Ciolacu, iar acum, cu ministrul Finanţelor de la PNL, Marcel Boloş, cresc taxele şi dau o lovitură economiei româneşti pentru a hrăni toate reţelele de partid care au rămas fără bani. Acesta nu este un partid liberal. Acesta nu este un partid de dreapta. Acesta este un partid care se ascunde”, a transmis liderul USR. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDeputatul USR Stelian Ion a depus o plângere penală şi o sesizare disciplinară la Inspecţia Judiciară: ”Este inadmisibil”
Articolul următorScandal în Coaliție pe noile TAXE: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, față în față după atacurile PSD-PNL – Decizii cruciale pentru români