Cătălin Drulă, președintele USR, solicită înființarea de urgență a unei comisii parlamentare de anchetă, care să probeze afirmațiile foștilor judecători CCR Daniel Morar și Petre Lăzăroiu privind implicarea ilegală a serviciilor secrete în Justiție și influențarea numirilor de judecători la CCR.

„Este incompatibil cu democrația ca politica și justiția să fie controlate de serviciile secrete și de aceea vom cere înființarea acestei comisii parlamentare. Îi cerem directorului SRI, Eduard Hellvig, să iasă urgent cu explicații și probabil de aici sunt de așteptat și demisii. E de văzut dacă a fost implicat doar nivelul cel mai de sus al SRI în aceste chestiuni sau și persoane din rândul celor care lucrează în instituție fără să fie numiți politic”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR, precizând că e nevoie de o astfel de anchetă pentru a readuce încrederea românilor în democrație.

Ea adaugă că pentru a lămuri informațiile apărute în spațiul public, comisia specială de anchetă trebuie îi audieze pe cei doi magistrați, Daniel Morar și Petre Lăzăroiu, pe șeful SRI, Eduard Hellvig, ca și pe reprezentanți ai Administrației prezidențiale și pe orice altă persoană care poate prezenta date relevante cu privire la această situație gravă. „În calitatea sa de șef al statului, președintele Klaus Iohannis are obligația legală să ofere urgent explicații publice”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR acuză PSD şi PNL că fac scut în jurul ministrului Bode şi blochează dezbaterea moţiunii simple depuse după eşecul aderării la Schengen
Articolul următorMinisterul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franța