Preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă, a afirmat, marţi, că premierul Marcel Ciolacu de fapt nu susţine adoptarea iniţiativei legislative de scoatere a păcănelelor în afara oraşelor şi a prezentat presei un document care conţine punctul de vedere negativ al Guvernului în acest sens.

“L-am auzit zilele acestea pe Marcel Ciolacu afirmând că este şantajat şi solicitând instituţiilor statului să verifice acest şantaj. Vă prezint un document care arată că a cedat acestui şantaj. Este punctul de vedere oficial al Guvernului României semnat de premierul Ion Marcel Ciolacu, prin care Guvernul nu susţine adoptarea iniţiativei legislative de scoatere a păcănelelor în afara oraşelor. Ne-a vorbit Marcel Ciolacu de ameninţări, de tot felul de nume de care nu ştiu ale cui sunt, un anume Sorin, de şantaj. Iată că punctul de vedere oficial al acestui guvern este că nu susţine adoptarea iniţiativei legislative. Îi cer premierului Ciolacu să renunţe la acest dublu joc pe care îl face în favoarea unei industrii care distruge destinele a zeci de mii de familii”, a declarat Drulă la Parlament.

Potrivit acestuia, “Marcel Ciolacu a copiat acest proiect de lege de la USR, dar de fapt nu îl susţine, aşa cum afirmă punctul de vedere oficial”.

“A venit cu un proiect de ordonanţă care doar îşi doreşte ca Guvernul să bage şi el mâna în câştigurile acestea care sunt făcute pe baza unor drame sociale. Practic a negociat un pic cu aceşti operatori de păcănele şi jocuri de noroc şi ia şi Guvernul o părticică mai mare decât până acum. Nu în ultimul rând, alături de partenerii săi din PNL, în mod special doamna Alina Gorghiu, a blocat legea care interzice publicitatea stradală şi publicitatea spaţii publice. (…) Să nu uităm că păcănelele sunt doar operatorii mai mici, grosul se face online, unde sunt acei mari rechini care se pare că au ajuns la domnul Ciolacu şi a cedat acelui şantaj, şi pentru asta nu face nimic. Solicit şi eu aceluiaşi stat român, repet afirmaţia lui Marcel Ciolacu, solicit statului român să investigheze acest şantaj căruia Marcel Ciolacu i-a cedat”, a transmis liderul USR.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClotilde Armand, manevră disperată pentru a nu-și pierde mandatul de primar
Articolul următorSenat: Iniţiativa prin care autovehiculele Poliţiei locale pot folosi dispozitive de avertizare sonore şi luminoase de culoare albastră, adoptat