Recent, celebra aplicație WhatsApp a anunțat o schimbare a politicii de confidențialitate. Compania a cerut celor aproximativ două miliarde de utilizatori ai săi să accepte să-și partajeze datele personale cu compania mamă, Facebook. Această cerere a atras o mulțime de critici dar și decizii ferme din partea unor utilizatori. Ana Maria Păcuraru ne spune ce s-a întâmplat, în rubrica Check In. 

 Aproape că nu există român cu smartphone care să nu aibă Whatsapp instalat pe telefonul mobil. Dacă multora nu le pasă de condițiile pe care le acceptă la istalarea aplicației fără să clipească, sunt și unii care țin cont de ce acceptă să ofere în schimbul unui serviciu de mesagerie gratuit. 

Aplicaţia de mesagerie online WhatsApp a decis să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor sale condiţii de utilizare. Inițial, cei care folosesc aplicația aveau timp până pe 8 februarie să accepte noile condiții. Mișcarea e o metodă de a-i liniștii pe utilizatorii îngrijorați, informează AFP.

Facebook, care a cumpărat Whatsapp în 2014, a fost implicată într-un scandal imens în SUA după dezvăluirile Cambridge Analytica. Modificarea controversată a politicii de confidențialitate a lui WhatsApp i-a făcut pe utilizatorii serviciului să se mute în masă la alte aplicații de mesagerie, mai puțin populare. Decizia utilizatorilor este numită drept „cea mai mare migrație digitală din istoria omenirii” de către fondatorul lui Telegram, Pavel Durov. 

Potrivit șefului Telegram, președintele turc Recep Erdogan și liderul brazilian Jair Bolsonaro s-au numărat printre cei care au părăsit Whatsapp. Un lucru e clar. Atunci când vă instalați o aplicație pe telefon, ar fi foarte bine să și studiați politicile de confidențialitate pentru a evita eventuale confuzii pe viitor. Poate că par stufoase, dar unele aplicații chiar au acces la conturile dumneavoastră bancare. Și totul pînă la bani, nu?

Oricum, e puțin ironic faptul că atât de mulți români se îngrijorează din cauza Whatsapp, deținută de o companie americană dar nu au nicio problemă să stea ore întregi pe Tik Tok. În decembrie, Tik Tok avea peste 5 milioane 300 de mii de utilizatori în țara noastră și depășise Instagramul. La nivel mondial, dacă Tik Tok va menține ritmul actual de creștere, va depăși Facebook până în vară.

Și Tik Tok e deținut de o companie chinezească. Știu cât de mult contează informațiile despre viața mea pentru o companie dintr-un regim democratic. Dar știu că pentru un regim comunist care controlează a doua mare economie a lumii s-ar putea să valoreze ceva mai mult. Doar că noi le dăm gratis în schimbul a maximum un minut de montaje video amuzante sau chiar penibile.

Ana Maria Păcuraru da Check In pe harta celor mai controversate locuri din București și împrejurimi. Dacă autoritățile nu știu unde sunt problemele, le vom identifica noi. Dacă aveți un pont, așteptăm să ne scrieți pe [email protected].

Sursa: realitatea.net

Articolul precedentCosette Chichirău lansează acuzații grave: ”Costel Alexe este campionul absolut al plasării rudelor în funcții”
Articolul următorUseriştii olteni vor să trimită oameni în Guvern. Concurs de CV-uri