Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat, marţi, că Parlamentul şterge urmele furturilor făcute în pandemie, după ce PSD şi PNL au dat azi o lege pentru ştergerea datoriilor Unifarm făcute pe achiziţii la suprapreţ masiv în timpul stării de urgenţă.

”Parlamentul şterge urmele furturilor făcute în pandemie. PSD-PNL a dat azi o lege pentru ştergerea datoriilor Unifarm făcute pe achiziţii la suprapreţ masiv în timpul pandemiei. Au luat un proiect care nu avea nicio legătură cu ştergerea de datorii şi i-au strecurat câteva amendamente. Punând texte de zeci de pagini pe repede înainte prin parlament de pe o zi pe alta, au sperat să nu ne prindem. Din păcate pentru ei, ne-am prins”, a scris Năsui pe Facebook.

Deputatul USR arată că ”Unifarm e o companie de stat care a luat un împrumut de 1.1 miliarde de lei în timpul stării de urgenţă, din bani publici, desigur”. ”Au urmat celebrele tunuri cu achiziţii publice penale, contracte secretizate şi materiale neconforme vândute la suprapreţ către instituţii de stat. Faptele sunt anchetate acum de DNA. Pentru PSD-PNL pandemia a fost foarte bună. O super oportunitate de folosit din nou statul pe post de bancomat”, afirmă fostul ministru al Economiei.

Potrivit lui Năsui, ”legea dată în grabă azi prevede transformarea împrumutului în acţiuni”. ”Statul are deja 100% din acţiunile Unifarm, deci tot ce face de fapt este să îi şteargă datoria şi să rămână pur şi simplu cu 100% din mai multe acţiuni. De ce fac asta prin Parlament şi nu printr-un OUG? De frica procurorilor care ar veni după ei, să-i ia alături de restul colegilor lor penali. Aşa, dacă trece Parlamentul o lege, răspunderea e difuză, iar procurorii nu te pot ancheta pentru voturi”, a mai spus deputatul USR.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPrimarul Fritz cere Guvernului sprijin şi pentru încheierea de către Colterm a contractelor cu furnizorii de gaz
Articolul următorFlorin Cîțu, sabotat din interior: peste 40 de organizații îi vor cere, joi, DEMISIA. Cine este păpușarul unei noi “execuții” în stil mafiot