Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, miercuri, că a decis să depună plângeri penale pe numele consilierilor locali din PNL și PSD care refuză votarea bugetului și, în paralel, va depune o solicitare în instanță pentru dizolvarea Consiliului Local. Clotilde Armand a declarat, miercuri, că în urmă cu două luni a fost pus în dezbatere publică proiectul de buget care cuprinde o lungă listă de investiții.

Aceasta adaugă că în toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu au avut nicio obiecție la proiectul de buget. „A urmat un lung șir de ședințe de Consiliu Local, nouă ședințe pentru votarea bugetului, iar consilierii PNL – PSD au invocat diverse non-motive. Alianța PSD – PNL Sector 1 susține că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic și Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte – conform Codului administrativ – aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalității. Să presupunem că ar fi așa cum susțin PNL și PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în așa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj… Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianța PNL – PSD. Cei care suferă sunt cetățenii”, spune primarul Sectorului 1.

Armand spune că în acest moment nu se pot plăti bursele școlare, dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net sau plata însoțitorilor acestor persoane. „Pentru că nu avem alte soluție la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argumt votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, mai spune primarul.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentOctavian Berceanu, despre norul toxic generat de incendiul de pe Centura Capitalei: Pericolul este extrem de mare. Urmează un aer de război
Articolul următorCătălin Drulă, atac la PSD-PNL: “După ce anul trecut ne-am luptat să ţinem sub control cheltuielile companiilor de stat, anul acesta vine dezmăţul”