Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă, luni, că a trimis Corpul de Control să verifice achiziţiile realizate de mai multe unităţi de învăţământ. ”Clientela PSD a început discret să se remufeze la contracte publice”, a transmis primarul.

”Am trimis astăzi Corpul de Control să verifice mai multe achiziţii publice realizate de mai multe grădiniţe, şcoli şi licee. Mai mulţi directori de unităţi de învăţământ nu au înţeles că Epoca de Diamant s-a terminat la Sectorul 1. Clientela PSD a început discret să se remufeze la contracte publice”, a scris, luni, pe Facebook, Clotilde Armand.

Primarul din Sectorul 1 a precizat că procedura prin care o unitate de învăţănânt face anumite achiziţii nu mai este controlată direct de primărie.

”Fiecare unitate de învăţământ are un Consiliu de Administraţie format din director de unitate, consilieri locali de la mai toate partidele (în general PSD şi PNL, ei sunt cei care controlează Consiliul Local Sector 1) şi reprezentanţi ai părinţilor. Acest Consiliu de Aministraţie aprobă achiziţiile la propunerea directorului. Acesta este contextul, pe larg. Eu am anunţat, la începutul fiecărui an, directorii de şcoli să nu mai facă achiziţii nelegale şi să-mi prezinte planul anual de achiziţii. Mulţi dintre ei s-au conformat, dar câţiva nu au făcut acest lucru. Aştept rezultatul controlului, iar în cazul în care descoperim nereguli, voi sesiza parchetul pentru orice abatere de la lege”, a mai precizat priamrul.

Aceasta face referire la măsurile luate imediat după instalarea în funcţie, ”desfiinţarea unor structuri prin care se scurgeau bani mulţi către reţeaua Dan Tudorache-Marian Vanghelie”.

”Una din măsuri a fost desfiinţarea unei structuri parazit: Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice (AUIPUSP). Această structură nu doar că făcea achiziţii nelegale în pandemie, dar prin ea s-au cumpărat celebrele tablete în valoare de 20 milioane de euro. Faţă de ce v-am spus aici eu am depus plângere penală împotriva directorului AUIPUSP şi a primarului de atunci. Iar DNA a anunţat că a început urmărirera penală faţă de 56 de persoane fizice şi firme implicate pentru grup infracţional oragnizat”, a main scris priamrul din Sectorul 1.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCine se opune schimbului de putere? România Suverană – ediție explozivă, ora 20.50
Articolul următorCătălin Drulă: ”O să fac tot ce ţine de mine ca Gabriela Firea să nu ajungă din nou primar, pentru că administraţia Firea a fost un dezastru”