Mai mulţi reprezentanţi USR se reunesc, în weekend, la Sibiu, la un eveniment organizat de către echipa „Curaj pentru România”, echipă care a candidat în 2021 la alegerile pentru Biroul Naţional al USR PLUS. În cadrul evenimentului va fi lansat „Manifestul pentru curaj în USR PLUS”, un document programatic prin care iniţiatorii spun că îşi propun reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă.

La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului „Curaj”, printre care şi primarul Braşovului, Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă, alături de candidatul la recentele alegeri pentru preşedinţia partidului, senatorul Irineu Darău. În cadrul evenimentului va fi anunţată abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului.

„Peste 250 de membri USRPLUS se întâlnesc în perioada 6-8 mai la Sibiu la un eveniment organizat de către echipa Curaj pentru România, echipă care a candidat în 2021 la alegerile pentru Biroul Naţional al USR PLUS. La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului Curaj, printre care şi primarul Braşovului Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă, alături de candidatul la recentele alegeri pentru preşedinţia partidului, senatorul Irineu Darău”, se arată într-un comunicat oficial citat de news.ro.

Membrilor iniţiali ai grupului li se alătură şi alţi europarlamentari, deputaţi, senatori, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni ai partidului care simpatizează cu valorile echipei şi sunt nemulţumiţi de actuala conducere şi direcţie a partidului, se mai arată ăn comunicat.

La eveniment va fi prezentat şi discutat Manifestul pentru Curaj în USR PLUS, document programatic prin care ne propunem reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă.

Duminică, ora 12.00, va avea loc o conferinţă de presă, iar cu această ocazie, se va anunţa şi abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului.

Echipa Curaj pentru România este o grupare deschisă din cadrul USRPLUS, formată înaintea alegerilor interne din 202 şi care urmăreşte reforma partidului pe termen mediu şi lung. Câteva din obiectivele echipei sunt consolidarea democraţiei interne şi asumarea unor poziţii tranşante şi fără echivoc în lupta cu partidele vechi şi metehnele acestora, se mai menţionează în document.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR: Decizia de joi a CCR reprezintă o palmă pe obrazul românilor
Articolul următorGeoană: Intrăm într-o fază decisivă a războiului din Ucraina