Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, precizează că, până la acest moment, informaţiile despre formarea noului Guvern conţin doar speculaţii bazate pe unele zvonuri, majoritatea fiind “rezultatul unor jocuri de culise în care diverse formaţiuni sau persoane au un interes direct”, conform Agerpres.

“Este cât se poate de normală atenţia pe care presa o dă formării Guvernului, dar aş dori să precizez că până la acest moment informarea publicului conţine doar speculaţii bazate pe unele zvonuri. Majoritatea informaţiilor care apar sunt rezultatul unor jocuri de culise în care diverse formaţiuni sau persoane au un interes direct. Suntem conştienţi că e nevoie de multă transparenţă şi de o informare permanentă a presei şi a publicului şi ne dorim ca acest lucru să se petreacă cât mai eficient. În acelaşi timp, facem un apel la înţelegere din partea presei şi a publicului în ceea ce priveşte mersul discuţiilor. Nu putem infirma toate informaţiile care apar în spaţiul public şi nici nu putem subordona negocierile pentru formarea Guvernului celor care lansează zvonuri în mod permanent”, a scris Cioloş, pe Facebook.

El a reamintit că USR PLUS a avansat deja un document în vederea negocierilor şi şi-a exprimat convingerea că, imediat după finalizarea procesului de numărare a voturilor şi conturarea unei imagini clare în ceea ce priveşte repartizarea mandatelor în Parlament, preşedintele Klaus Iohannis va da tonul discuţiilor.

“În ceea ce priveşte formarea noului Guvern, avem oameni pentru toate posturile care ne revin, calificaţi şi profesionişti, gata să se implice din prima secundă. Dar nu mergem la negocieri cu nume de oameni cărora să le găsim posturi în administraţie. Oricât de surprinzător pare pentru o negociere politică din România, noi vom insista pe program şi pe măsuri, iar abia la sfârşit vom propune nume de persoane. Cei care vor face parte din noul Executiv vor fi oameni cu specializări clare pentru posturile pe care le ocupă şi pregătiţi să aplice programul de guvernare aşa cum va rezulta el din negocieri. Nu vom face rabat de la principiile noastre indiferent cât de excentric pare acest lucru în politica noastră”, a conchis liderul USR PLUS.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClotilde Armand îi răspunde lui Nicușor Dan: ”îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 124. AUR în Parlament