Dan Barna crede în steaua Guvernului Cioloș și compară votul acestora într-un Parlament dominat de PNL și PSD cu lupta dintre marea armată a lui Xerxes și cei 300 de spartani.

Întrebat despre şansele USR de a trece Guvernul, Barna a afirmat: ”Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio şansă în faţa armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare şi au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi şi să arate că se poate”. 

Acest Parlament mâne poate să finalizeze criza”, a afirmat, luni seară, la un post TV, Dan Barna.  

Întrebat despre şansele USR de a trece Guvernul Cioloş, Dan BArna a afirmat: ”Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio şansă în faţa armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare şi au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi şi să arate că se poate. Dacă şi noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio şansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea şi caracterul de a înfrunta această criză”.  

Vicepremierul interimar consideră că e nevoie de decizii ferme pentru a stopa pandemia.  

”În România mor zilnic sute de oameni. E nevoie de un Guvern de comando, USR propune exact asta. Dacian Cioloş şi USR propun un Guvern de comando care-şi asumă această criză şi măsurile care trebuie luate. Ideea că se rezolvă de la sine…uite că nu se rezolvă (…) Astăzi trebuie luate nişte măsuri pentru ca în perioada următoare situaţia să se amelioreze. Altfel, ideea că se rezolvă doar cu cimitirul, este toxică şi criminală pentru România”, a mai declarat Barna.  

Acesta a adăugat că ”scenariul cu Florin Ciţu premier susţinut de USR nu există”.  

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLEGILE PUTERII. Claudiu Năsui: „Avem soluția pentru scăderea facturilor la energie cu 32%”
Articolul următorMiniștrii propuși de Dacian Cioloș, audiați în comisiile parlamentare de specialitate