Liderul USR PLUS, Dan Barna, a vorbit despre criza politică de la Iași spunând că primarul Mihai Chirica a păstrat apucăturile pesediste. Declarația a fost făcută în aceeași zi în care USR PLUS a refuzat să voteze bugetul orașului Iași, comunitatea riscând să intre în incapacitate de plată.

Liderul USR PLUS, Dan Barna, a explicat luni, la Digi 24, că reprezentanții ieșeni ai partidului au șapte doleanțe și condiționează votarea bugetului de rezolvarea acestora.

„Deși a schimbat tricoul roșu cu cel galben a păstrat apucăturile pesediste. Ieșenii așteaptă niște schimbări în administrarea primăriei”, a spus Dan Barna, despre primarul Mihai Chirica..

Luni, bugetul orașului Iași a fost respins din nou de Consiliul Local. Pentru a doua oară, consilierii locali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul propus și susținut de PNL și PMP. Iaşiul rămâne fără buget şi riscă să intre în incapacitate de plată.

Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica pe Facebook.

„Este o nouă zi tristă pentru orașul nostru, o nouă zi de în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor și nevoilor ieșenilor, o nouă zi în care spiritul democratic și dialogul rațional au capitulat în fața intereselor politicianiste. Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul orașului nostru, în mod irațional și iresponsabil, cu ipocrizie și cinism, din motive exclusiv politice și într-un dispreț absolut față de nevoile acestui oraș! Atrag atenția și asupra cinismului unora dintre cei care își fac imagine pe spatele ieșenilor: în timp ce se lăudau pe rețele de socializare că au primit vot favorabil pentru diferite amendamente, au votat împotriva bugetului, deci și împotriva propriilor amendamente”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Primarul a mai anunțat că miercuri va convoca o nouă ședință în care va fi dezbătut bugetul orașului Iași.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu:” Solicităm statelor UE să susțină agricultorii care aplică practici mai stricte pentru protecția animalelor”
Articolul următorCandideaza Dan Barna din nou la presedintie? „Dacă acest guvern va avea succes, voi fi într-o poziţie în care opţiunea va fi pe masă”