Liderul USR Dan Barna a declarat luni că „PSD e iresponsabil”, deoarece „Partidul domnului Ciolacu a decis să blocheze adoptarea proiectului de lege care ar permite carantinarea și izolarea individuală a bolnavilor și suspecților de infectare cu Covid-19”.

„Da, este adevărat că proiectul e imperfect și a venit cu întârziere de la Guvern, o nouă bâlbă dintr-un lung șir care poate fi imputat actualului Executiv. Dar PSD și aliații săi trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să nu transforme o situație proastă într-o catastrofă sanitară doar pentru că vin două rânduri de alegeri și pentru că își fac calcule cinice pe spatele românilor. De asta există Parlament – pentru a legifera responsabil”, adaugă Dan Barna.

El menționează că „sperând să dea o lovitură PNL, PSD dă o lovitură României”.

„Toate partidele trebuie să înțeleagă că nu pot să-și vadă exclusiv de propriul interes în timp ce țara traversează un moment dificil. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză sanitară din timpul vieții noastre, iar vechile partide politice trebuie să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani”, subliniază președintele USR.

Articolul precedentApelul USR către toate partidele parlamentare: Votați ”Fără penali în funcții publice”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 22. Cei mai puternici oameni din lume, în pericol