Vlad Voiculescu are susținerea Alianței USR PLUS în proporție de 101 la sută, iar lucrul ăsta nu se va schimba, pentru că transparența e o parte din buna guvernare, transmite liderul USR, Dan Barna, ca reacție la dezbaterile privind publicarea datelor defalcate referitoare la vaccinare.

„Când am promis o revoluție a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparența datelor publice. De altfel, din 2013 România este membră a inițiativei internaționale , al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare”, transmite Dan Barna.

El susține că este „un lucru normal” ca un ministru USR PLUS să acționeze în baza ideilor pe care Alianța le-a susținut înainte de alegeri.

„Vlad Voiculescu are susținerea mea și a Alianței USR PLUS în proporție de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparența e o parte din buna guvernare”, conchide Barna.

Florin Cîțu declara, miercuri, că susține prezentarea zilnică a datelor defalcate privind vaccinarea și cerea instituțiilor să se autosesizeze cu privire la suspiciunile că persoane din personalul militar s-au vaccinat, deși nu aveau dreptul: „Întotdeauna am fost susținător al transparenței 100%”.

Premierul a anunțat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate… Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății a cerut să i se aducă la cunoștiință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătății.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMIERCURI, ora 18: Premierii care au condus România în ultimii 30 de ani. O radiografie marca Culisele Statului Paralel
Articolul următorEurodeputatul Dan Motreanu: “Până în 2030, toate serviciile publice esențiale din statele membre UE, online. Europa va avea primul calculator cuantic”