Eurodeputatul Dan Motreanu a informat că a cerut Comisiei Europene să evalueze impactul noii Strategii „De la fermă la consumator” asupra prețurilor produselor alimentare și a rentabilității producătorilor. 

“Dezideratul nostru este să asigurăm o hrană sănătoasă la prețuri accesibile și să susținem totodată producătorii agricoli de-a lungul tranziției ecologice din următorii ani.Imagine
Este vorba despre un aviz pe care l-am votat astăzi în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European referitor la Strategie „De la fermă la consumator”. Strategia reprezintă o foaie de parcurs către un sistem alimentar european mai sănătos și mai durabil și prevede obiective precum: reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor și a anti-microbienelor, până în 2030, și realizarea agriculturii ecologice pe minim 25 % din terenurile agricole, până în 2030.
Obiectivele vor fi sprijinite prin fondurile europene și vor fi implementate îndeosebi prin noi inițiative legislative, dar și printr-o mai bună monitorizare și implementare a legislației existente, în special în ceea ce privește utilizarea pesticidelor, protecția mediului și bunăstarea animalelor.
Prin intermediul aceluiași aviz, am cerut Comisiei să intensifice sprijinul pentru stabilirea de parteneriate între micii producători și pentru lanțurile scurte de aprovizionare, care pot reprezenta o sursă de produse proaspete și durabilele la prețuri accesibile pe plan local si regional”, a afirmat Motreanu.
 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII  Rareș Bogdan nu vede posibilă varianta unui tehnocrat la Sănătate
Articolul următorMinistrul Justiției, Stelian Ion: ”Coaliția merge mai departe. Ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată”