ImagineRomânia are obligația să câștige lupta cu schimbările climatice pentru fiecare cetățean, iar Europa este solidară cu noi, a transmis eurodeputatul Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru Mediu (ENVI) din Parlamentul European.

. Dan Motreanu a participat astăzi  la Palatul Cotroceni la evenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Directorului Regional al OMS Europa, dr. Hans Kluge.

În timpul dezbaterilor a subliniat că îmbunătățirea relației om-natură a devenit o prioritate pe agenda Uniunii Europene

“Trebuie să fim ambițioși și să ne respectăm obiectivele asumate la nivel european. Până în 2030, să reducem emisiile de carbon cu 55% și utilizarea pesticidelor cu 50% și să creștem, la cel puțin 25%, ponderea agriculturii ecologice. Toate acestea ne vor ajuta să combatem schimbările climatice, care amenință nu doar sănătatea publică, ci și securitatea alimentară.”

Ca vicepreședinte al ENVI, Dan Motreanu a solicita Comisiei Europene să elaboreze un Plan și pentru combaterea deșertificării, care îi amenință pe fermieri și producția de alimente de calitate, dar și reducerea calității apei din zonele afectate.

“Sănătatea noastră, a tuturor, este influențată de sănătatea mediului care ne înconjoară, iar România are obligația să câștige lupta cu schimbările climatice pentru fiecare cetățean. Nu este o provocare ușoară, însă în această luptă nu suntem singuri. Întreaga Europă este solidară cu noi. Suntem toți pentru unul și unul pentru toți! Pentru fiecare cetățean român, pentru fiecare cetățean european, avem obligația să câștigăm această luptă,” a transmis eurodeputatul.

 

 

Articolul precedentDeciziile în dosarele penale nu mai pot fi pronunțate fără motivare
Articolul următorMinistrul Vlad Voiculescu anunță majorarea rației de hrană a pacienților la minim 16 lei/zi