Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, un denunţ în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public în care angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca intră cu mai multe pungi în sediul Ministerului Sănătăţii.

“Ştiţi povestea pungilor cu şpăgi. Nu ştim dacă erau doar cârnaţi în acele pungi care au plecat de la Spitalul Săpăca din Buzău cu funcţionari din acel spital, cu angajaţi, cu şofer, cu maşina instituţiei către Ministerul Sănătăţii, unde domnul Rafila (ministrul Sănătăţii – n.r.) nu era în acea zi pentru că se afla într-o excursie de lux în Elveţia, dar se aflau alţi funcţionari care aşteptau acele pungi cu bunătăţi, poate şi cu plicuri cu bani. Nu ştim, de acea am depus un denunţ la DNA, pentru că sunt elemente foarte interesante în acest dosar de corupţie, respectiv e ciudată relaţia dintre avertizorul de integritate şi instituţiile anticorupţie, pentru că aceste imagini care au apărut în spaţiul public (…) cu pungile care pleacă din spital încărcate cu bunătăţi şi ajung în Ministerul Sănătăţii, acel traseu al şpăgii a fost documentat de un avertizor de integritate”, a declarat Emanuel Ungureanu la ieşirea din DNA.

Ea a adăugat că procurorii ar fi trebuit să se fi autosesizat până în acest moment.

“Ce s-a întâmplat cu acele pungi, unde au ajuns şpăgile, nu este clar. Ne vom clarifica după ce procurorii îşi vor face treaba. Şi procurorii, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să se fi autosesizat până astăzi, mai ales că avertizoarea de integritate mi-a mărturisit că a trimis detalii cu numărul maşinii Spitalului Săpoca ce a venit cu şpăgile către Ministerul Sănătăţii. Deci, procurorii primiseră un mail în acest sens. Trebuie să aflăm dintr-o anchetă internă dacă DNA s-a considerat sesizată de această avertizoare de integritate sau nu a îndeplinit acest tip de sesizare condiţiile unui denunţ. De trei zile în toată mass media se vorbeşte despre şpăgile care au ajuns de la Săpoca la Ministerul Sănătăţii şi DNA nu a dat niciun comunicat prin care să spună că se autosesizează într-un asemenea caz în condiţiile în care vorbim despre suspiciuni că directoarea de la Săpoca şi-a facilitat o evaluare bună prin intermediul acestor şpăgi duse de angajaţi din spitalul pe care îl conduce”, a afirmat deputatul. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentKlaus Iohannis: Rusia va continua să fie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene şi euroatlantice
Articolul următorUSR și PMP pun bazele unei alianțe de dreapta ca alternativă la coaliția PSD-PNL