Deputatul USR Stelian Ion critică guvernul pentru modul în care a instituit starea de alertă, arătând că este ”cras neconstituțională”, pentru că nu a fost făcut prin lege – cum cere CCR, ci prin hotărâre a Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

El arată că președintele Iohannis putea prelungi starea de urgență cu încă trei zile, până când ar fi intrat în vigoare legea votată în Parlament.

Postarea integrală a lui Stelian Ion:

Începând de azi, Guvernul României a decretat starea de demență.

Să ai mijloace legale, constituționale, pentru a gestiona criza – Președintele mai putea prelungi starea de urgență cu încă 3 zile, până intra în vigoare legea pe care am votat-o ieri în Parlament – dar să te ștergi pe picioare cu Legea Fundamentală care impune ca restrângerea drepturilor fundamentale să fie făcută doar prin lege, asta înseamnă să fii într-adevăr arogant, incompetent și iresponsabil!

Primesc zeci de telefoane, nenumărate mesaje, pentru că lumea nu mai înțelege nimic din ce face Guvernul. Nu înțeleg nu pentru că ar fi proști, ci pentru că suntem aruncați în haos și pentru că niște indivizi se joacă de-a puterea și își bat joc de viețile noastre.

Declararea stării de alertă prin care se restrâng drepturi fundamentale este cras neconstituțională, e o bătaie de joc.

Articolul precedentDan Barna despre ieșirea din starea de urgență: Meritul este în primul rând populaţiei şi abia apoi al autorităţilor şi politicienilor
Articolul următorCum s-au îmbogățit “băieţii deştepţi” din Sănătate. Marius Oprea: Începe în anticamera directorului SRI