Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a câștigat definitiv procesul împotriva uneia dintre firmele care au acaparat ilegal terenuri pe malul Canalului Bega, potrivit unui comunicat al USR.

„Decizia instanței este un semnal excelent pentru toți cei care fac onest afaceri în Timișoara și întărește mesajul pe care îl transmit de trei ani, că în Timișoara regulile sunt aceleași pentru toți. Ani de zile ni s-a servit scuza că nu se poate face nimic împotriva ilegalităților. Acest lucru nu mai e valabil în Timișoara”, a spus primarul USR Dominic Fritz.

Potrivit USR, patronii care dețineau terase ilegale pe malul Canalului Bega au cerut în 19 mai 2023 suspendarea dispozițiilor de demolare emise de Dominic Fritz

„Patronii care au pornit procesul cu primarul USR Dominic Fritz dețineau `Terasa Boss`, o construcție ilegală pe o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare estimată de 2,6 milioane euro. Clădirea nu era intabulată, iar în jurul ei au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, iar activitatea desfășurată era realizată fără autorizație de funcționare ori autorizație ISU. În urma unei analize a primăriei Timișoara, a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale și au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor, primarul USR Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare care au fost atacate în instanță”, conform sursei citate.

Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

„Le-am cerut să își demoleze singuri construcțiile ilegale. Nu au demolat. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva. Vorbim de câteva hectare de teren al timișorenilor care acum sunt exploatate ilegal. Vrem să amenajăm în această zonă un culoar verde unde timișorenii să petreacă timp liber în natură. Nu mă voi lăsa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru blocarea acestui plan”, a conchis Fritz.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCătălin Drulă: „Foarte multe proiecte de infrastructură sunt blocate de Sorin Grindeanu”
Articolul următorToate femeile sus! Sorin Grindeanu, linșat în spațiul public: și-a abandonat soția la Timișoara și s-a înconjurat de tinere focoase la București