Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat despre podul de la Brăila că a avut parte de o inaugurare doar parţială, deoarece acesta va fi închis noaptea, iar drumul de legătură principal de 10 km spre Jijila nu este finalizat şi nici legătura cu Centura Brăilei nu este completă.

„Am văzut astăzi înghesuială mare de politicieni la deschiderea circulaţiei pe Podul de la Brăila. Mai mică e aglomeraţia când sunt de rezolvat probleme şi pus pe roate astfel de proiecte. În 2021, am găsit proiectul fără drumurile de legătură autorizate. Fără drumurile de legătură (21 km în total), podul nu putea fi folosit. Pe malul tulcean, nu exista infrastructură. Le-am deblocat cu multe şedinţe, discuţii şi eforturi ale echipei mele. Autorizaţiile au ieşit în martie şi mai 2021 şi s-a putut în sfârşit lucra pe toată lungimea, după 3 ani de la semnarea contractelor”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.

El a adăugat că s-ar fi bucurat că întreg proiectul să fie gata, însă, din păcate, a fost vorba doar de o inaugurare parţială.

„Podul va fi închis noaptea, iar drumul de legătură principal spre Jijila (10 km) nu e gata. Nici legătură cu Centura Brăilei nu e completă”, a completat liderul USR.

El i-a felicitat pe cei de la IHI-WeBuild pentru „o lucrare de excepţie – podul în sine”.

„Nivelul tehnologic, precizia execuţiei, organizarea şantierului, toate au fost la un nivel de clasă mondială!”, a mai precizat Drulă.

Preşedintele USR a mai declarat că „politicienii grabnici la tras în poză, puţine lucruri de spus, dar unul e cert: nu de festivism şi paradă de costume masculine de vară avem nevoie, ci de mai multă seriozitate şi muncă”.

Podul suspendat de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa şi cea mai mare investiţie de infrastructură din ultimii 30 de ani, a fost inaugurat, joi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Au mai participat la eveniment premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean.

Podul are o lungine de peste 19 kilometri şi conţine aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oţel. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone. Valoarea actualizată a proiectului depăşeşte 2,5 miliarde de lei.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDeputatul USR Diana Stoica: Am propus eliminarea acelei adeverinţe de la angajat pe care trebuia să o iei înainte să mergi la medicul de familie pentru a obţine concediu medical
Articolul următorCătălin Drulă: “Marcel Ciolacu continuă să evite pronunţarea numelui Gabrielei Firea în scandalul ‘Azilelor Groazei’. Asta îl face complice”