Liderul USR, Cătălin Drulă, le-a cerut, vineri, președintelui Klaus Iohannis și liderilor coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, să explice de ce nu există apărare antiaeriană la granița de est a țării, în contextul atacurilor rusești, și cum se poate ca o dronă militară „să se plimbe fără a fi detectată în spaţiul aerian al României”.

„O nouă dronă militară a căzut pe teritoriul României. A parcurs 23 km în spaţiul aerian al României, „aparent” nedetectată. Este cea mai mare pătrundere pe teritoriul României a unei drone militare de la începutul războiului din Ucraina. Drona a căzut la doar 8 km de Brăila, conform presei. În acelaşi timp, aflăm din rapoartele oficiale ale NATO că România a alocat doar 1,6% din PIB pentru Apărare, mult sub procentul de 2,5% asumat de Klaus Iohannis în faţa aliaţilor. Banii s-au dus, anul trecut, în Fondul de rezervă al lui Ciolacu, acel buget paralel construit pentru a şantaja primarii”, a scris Cătălin Drulă, vineri pe Facebook.

„În mod normal, Klaus Iohannis ar trebui să explice de ce încă nu avem apărare antiaeriană în zonă, în condiţiile în care oraşele ucrainene de la graniţa de est a României sunt bombardate frecvent de ruşi şi nu suntem la primul incident cu drone căzute pe teritoriul nostru”, a continuat el.

„Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, lăsaţi puţin planurile de capturare a României şi distrugere a opoziţiei, lăsaţi puţin alegerile şi veniţi să explicaţi cum e posibil ca o dronă militară să se plimbe fără a fi detectată în spaţiul aerian al României”, i-a îndemnat Drulă.

MApN anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, a transmis Ministerul Apărării.

Premierul Marcel Ciolacu a spus „haideţi să aşteptăm ancheta”, întrebat, vineri la Timişoara, dacă drona care ar fi căzut în apropiere de Brăila este de provenienţă rusească.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedent31 martie 2024. România a intrat în Schengen pe cale aeriană și maritimă. De ce controale scapă românii în aeroporturi: noi date
Articolul următorLovitură pentru Dan Ilie Morega! Fostul prefect de Gorj are obligaţia de a nu părăsi domiciliul