Moment istoric pentru România. Țara noastră a intrat oficial în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime. Începând de astăzi, românii care călătoresc în statele din spaţiul Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de la frontierele aeriene şi maritime. 

Intrarea în spațiul Schengen înseamnă că cetățenii României vor beneficia de aceleași condiții de călătorie ca oricare alt cetățean din celelalte 27 de state componente.

Românii vor trebui să aibă la ei aceleași documente, în schimb nu se vor mai opri la punctele de control ale Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, ci vor merge direct către porţile de îmbarcare. Măsura este valabilă atât în spațiul aerian, cât și în cel maritim.

Primele zboruri din spaţiul Schengen care au aterizat pe Aeroportul Otopeni în prima oră după miezul nopţii au fost cele de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam, Geneva.

Articolul precedentPrimărița-pompier de la sectorul 1 fuge de cetățenii care-i cer socoteală. Imagini virale, Clotilde s-a baricadat în frizerie
Articolul următorDrulă: Iohannis, Ciolacu şi Ciucă să explice cum e posibil ca o dronă militară să se plimbe nedetectată în spaţiul aerian al României